18 Kasım 2009 Çarşamba

ISPANAKLI KREP BOHÇA


Malzemeler:
* 500 gr ıspanak (temizlenmiş, yıkanmış, doğranmış, süzdürülmüş)
* 1 büyük kuru soğan (yemeklik doğranmış)
* Yarım fincan sıvı yağ
* 2 yemek kaşığı un
* Tuz, karabiber, pul biber
Beşemal Sos Malzemeleri:
* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı yağ(tereyağ iyi olur)
* Tuz
* Bir avuç rende kaşar
Krep Malzemeler:
* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1 yemek kaşığı un
* Tuz

Üzeri için:
* Krep sayısı kadar dilimlenmiş kaşar peyniri
* Krep sayısı kadar dilimlenmiş domates
* Krep sayısı kadar dilimlenmiş yeşil biber

Yapılışı:
Doğranmış soğanlar yağ içinde iyice kavrulur.Üzerine ıspanaklar ilave edilir.Suyunu çekene kadar pişirilir.Soğuduğu zaman üzerine un ilave edilir.Daha sonra beşamel sosun yarısı ıspakların içine diğer yarısı üzeri için ayrılır. Beşemal sosu yapmak içinde bir tencerede yağ ve un kavrulur üzerine süt konur pişirilir ve iyice çırpılır. Diğer yanda krepler yapılır(daha önce krep yapılışı anlatıldı) Beşemal soslu ıspanak her bir krebin içine 2 çorba kaşığı konur, bohça gibi yapılıp yağlanmış tepsiye ters çevrilirek konur.Bütün krepler aynı şekilde yapılır. Kalan beşemal sos üzerlerine paylaştırılır. Her bohçanın üzerine bir dilim kaşar, biber ve domates konur. 170 derecede 30-35 dk. pişirilir.
Afiyet şeker olsun.

NOT: Beşemal sos yaparken iyi çırpılması gerekir.Ispanakların içine beşemal sos koyulduğunda ,un koymayabilirsiniz. Ispanaklar çok iyi yıkanmalıdır.

UZAYAN KOL BİZDEN OLSUN.

3 yorum:

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerinize sağlık hem beşamel soslu hemde ıspnaklı yemeye doyulmaz:)

sevgiler

DUSBAHCESI dedi ki...

Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

Hollandadan sevgiler!
www.dusbahcesi.blogspot.com

annemin yemekleri dedi ki...

tadına doyamadım:)İlgine teşekkürler.Sevgi ile kal....

Düş Bahçesi:) Pasta hiç ilgi alanım degil ama sizin çaba harcayacağım.İlginize teşekkürler.Sevgi ile kal....