22 Kasım 2009 Pazar

Zeytinyağlı Taze Fasulye


Malzemeler:
* 500 gr taze fasulye (ferasetsiz olursa iyi olur)
* 2 büyük kuru soğan(yemeklik doğranmış)
* 2 büyük domates (rendelenmiş)
* 4-5 diş sarımsak( ikiye ayrılmış)
* Birer tane kırmızı ve yeşil biber(kalın doğranmış)
* 1/2 çay bardağı zeytinyağ(sızma olursa iyi olur)
* 1 çay kaşığı şeker
* Yarım kaşık salça(isteğe göre koyulur)
* Tuz

Yapılışı:
Taze fasulyeler yıkanır,ayıklanır,doğranır. Kuru soğan bir tencerede yağ içinde iyice kavrulur bütün malzeme üzerine konur. Kapağı kapatılarak sarımtırak olana kadar kavrulur. Üstünü örtecek kadar su konur ağzına bir tava kapağı veya tabak konup kapağı kapatılır.Kısık ateşteyavaş yavaş pişmeye bırakılır. İyice suyu çekene kadar pişirilir. Pişince soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz. Sulu kalırsa kapağı açık bırakarak biraz daha kaynatabilirsiniz. Servis sırasında üzerine zeytinyağı damlatın ki parlak görünsün. (bir gece bekletmeyi unutmayın)
Afiyet şeker olsun.


BAĞ ELLİ BOSTAN GÖNÜLLÜ.

Hiç yorum yok: