* 500 gr dana köftelik kıyma
* 2-3 dilim ıslatılmış sıkılmış bayat ekmek içi (konmayabilir)
* 2-3 kuru soğan(rendelenmiş suyu çıkarılmış)
* Tuz, karabiber, kimyon
* Tercihe göre kıyılmış maydanoz konur.
* Azıcık zeytinyağı damlatılabilir.
Yapılışı:
Kıyma, ekmek içi, soğan suyu ve baharatlar karıştırılarak iyice yoğrulur. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparılarak köfte şekli verilir. Izgarada güzelce pişirilir. Yanında domates ve biberle servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun..
NOT:
* Mangalda yapılacak köftelere ekmek konmaz.
* Malgalda yapılacak köftelere azıcık zeytinyağı konulabilir.
* Köftenize tercihe göre 2-3 diş dövülmüş sarımsak konulabilir.
* Artan köfteler salçalı su yapılarak, sulu köfte yapabilirsiniz.
* Izgara köftelere maydanoz konulmaz.
* İstenirse azıcık karbonat konulabilir.
* İstenirse azıcık karbonat konulabilir.
İÇİ KÖPEK, DIŞI İPEK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder