21 Kasım 2009 Cumartesi

KAZANDİBİ


Malzemeler:
* 1 litre süt
* 4 çorba kaşığı pirinç unu
* 3 çorba kaşığı patates nişaştası yoksa buğday nişaştası
* 1,5 su bardağı toz şeker (artırabilirsiniz,azaltabilirsiniz)
* 1/2 paket vanilya
* 3-4 çorba kaşığı pudra şekeri(kızartmak için)

Yapılışı:
Süt ile şekeri kaynatın. Bir bardak su ile pirinç unu ve nişaştayı ezip şekerli süte karıştırıp, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, içine vanilyayıda ilave edin. Soğuduktan sonra 25-30 cm karelik bir tepsi içine(fırın tepsisi olmalı) pudra şekerinin yarısı yayılır. Ateşte yakılır. Sonra kalan pudra şekeri yeniden yayılır. Soğuyan muhallebi üzerine dökülür kaşık ile düzlenir. Sıcak fırında sadece altı kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz tepsi su ile dolu bir kaba oturtulur. Soğuyunca dilimlenip spatula ile alınır.Yanık tarafı üste gelecek şekilde servis yapılır.
Afiyet Şeker olsun....

NOT:
*Fırından çıkan tepsinin soğuk suya batırılmasının nedeni kazandibinin tepsiden kolay çıkması içindir.
* Fırın yerine ocak üstündede çevire çevire muhallebinin dibi yakılabilir.
* Çok yanarsa tadı acımtırak olur.
* Üzeri hindistan cevizi ile süslenebilir.
* Muhallebinin tadını iyi ayarlarsanız çok lezzetli olur.
* Tepsi alüminyum olursa iyi olur.


TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ.

3 yorum:

pembe tatlar dedi ki...

Merhabalar...
BEnde bir arkadaşımdan sıcak tepsinin soğuk suya konmasını duymuştum güzel olduğunu kolay olduğunu söylemişti tarifi not aldım elerinize sağlık mutlu hafta sonlarfı...

derya dedi ki...

Zehracım merhaba kazandibi favori tat
lımdır.Gençliğimde:))hususi Saray muhallebicisine gider ve mutlaka kay
maklı dondurmayla yerdim.Anılarım tazelendi ellerine sağlık sevgiler...

annemin yemekleri dedi ki...

Pembe tatlar:) İlgine teşekkürler.Bende çok severim.Sevgi ile kal...

Derya:)Sarayda yenilen kazan dibi mutlaka süperdir.Bemde naçizane yapmaya çalıştım.İlgine teşekkürler.Sevgi ile kal.....