Malzemeler:
* 1 orta boy brokoli
* 1 tane havuç
* 1 tane patates
* 7-8 diş sarımsak
Sosu için:
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 limonun suyu
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* 3-5 damla nar ekşisi
* Tuz ve pul biber
Yapılışı :
Malzemeler bol suda yıkandıktan sonra havuç, patates ve sarımsak soyulur, sarımsaklar diş diş ayıklanır. Patates ve havuç istediğiniz şekilde doğranır. Brokoli küçük dallara ayrıldıktan sonra haşlama yapılacak tencerenin içine (buhar haşlama süzgeçini) koyup 20-25 dk.
pişene kadar buharda haşlatın. Haşlama bitince biraz soğumasını bekleyip, sos malzemelerini iyice çırparak salatanın üzerine döküp servis yapınız. Aynı işlemi karnabahar içinde yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder