Malzemeler:
* 2 su bardağı beyaz nohut (akşamdan ıslatılmış)
* 300 gr kemikli koyun eti
* 200 gr arpaçık soğan (soyulmuş)
* 1 tane büyük soğan (yemeklik doğranmış)
* 1 tane kırmızı biber
* 2 tane yeşil biber
* 5-6 diş sarımsak
* 2 orta boy soyulmuş doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı domates ve 1 yemek kaşığı biber salçası
* Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Akşamdan ıslatılmış nohutlar süzülür.Düdüklü tencere içine doğranmış soğanlar ve yağ konarak iyice kavrulur.Etler,nohut ve diğer bütün malzemeler ilave edilir. Malzemelerin iyice kavrulmasından sonra 3-4 bardak su ve tuz konur tencerenin kapağı kapatılır. Düdüğünden buhar çıktıktan sonra düdük kapatılır. Düdük fısfıs ettikten sonra 30 dk. daha pişirilir. Servis yaparken kırmızı pul biber ve karabiber ilave edilebilir.
Afiyet şeker olsun....
NOT: Nohut çok besleyici bakliyatlardandır. İyisinden ve beyaz nohut pişirirseniz çok lezzetli olur. Bağırsaklarda çok gaz yapar. Yanına turşu ve kuru soğan çok güzel yakışır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder