Malzemeler:
* 500 gr taze börülce
* 7-8 diş dövülmüş sarımsak
* 1 ve 1\5 limonun suyu
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Birkaç damla nar ekişisi
* Tuz
* Pulbiber
* Yarım demet kıyılmış maydanoz (istenirse)
Yapılışı :
Börülceler ayıklandıktan sonra büyük bir tencerede bol tuzlu suda iyice haşlanır. Süzüldükten sonra sevis tabağına koyulur. Zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarmısak iyice çırpılır. Börülcelerin üzerine dökülür ve iyice karıştırılır. Üzeri pul biber ve maydonozla
süslenir. Servis yapılır.
* 500 gr taze börülce
* 7-8 diş dövülmüş sarımsak
* 1 ve 1\5 limonun suyu
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Birkaç damla nar ekişisi
* Tuz
* Pulbiber
* Yarım demet kıyılmış maydanoz (istenirse)
Yapılışı :
Börülceler ayıklandıktan sonra büyük bir tencerede bol tuzlu suda iyice haşlanır. Süzüldükten sonra sevis tabağına koyulur. Zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarmısak iyice çırpılır. Börülcelerin üzerine dökülür ve iyice karıştırılır. Üzeri pul biber ve maydonozla
süslenir. Servis yapılır.
Afiyet şeker olsun.
Börülce için püf noktaları:
* Börülceyi su kaynamadan tencereye atıp haşlarsanız yeşil kalır.
* Sosu beyaz olana kadar çırpın.
* Bazı yörelerde içine bir tanede domates rendeliyorlar.
* Kuru börülceninde aynı yöntemle salatası yapılıyor.
Börülce için püf noktaları:
* Börülceyi su kaynamadan tencereye atıp haşlarsanız yeşil kalır.
* Sosu beyaz olana kadar çırpın.
* Bazı yörelerde içine bir tanede domates rendeliyorlar.
* Kuru börülceninde aynı yöntemle salatası yapılıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder