1 Nisan 2014 Salı

KIYMALI ENGİNAR DOLMASI


Malzemeler:
* 4 tane dolma yapılacak şekilde ayıklanmış ve oyulmuş enginar


Dolma içi malzemeleri:
* 200 gr yağlı dana kıyma
* 2 fincan dolmalık pirinç
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 avuç kıyılmış maydanoz dereotu, taze nane
* Tuz, baharat çeşitleri


Üzeri İçin:
* Dolma sayısı kadar dililimlenmiş domates
* 1/2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 su bardağı su


 Yapılışı:
* Oyulmuş dolmalık enginarları yıkayın ve içlerini tuzlayın
* Geniş bir kapta dolma içini karıştırın
* Enginarların içine dolma harcı ile doldurun
* Üzerlerine domates dilimlerini koyun
* Düdüklü tencereye yerleştirin
* Suyunu, yağını koyun.
* Düdüklünün düdüğü çıktıktan 30 dk. pişirin
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun


NOT:
* Enginarları dolmalık olarak oymak biraz zahmetlidir.
* Kendiniz ayıklayacaksınız limonlu içinde oyulan enginarları bekletin
* Ben pazarcımdan oyulmuş olarak alıyorum.
* Tuz, baharat miktarları size kalmıştır.
* Yağ ve yeşillik miktarı size kalmıştır.
* İsteyen salça koyabilir.
* Çok lezzetli ve besleyici bir dolmadır.



UCUZ ET TENCERE YAKAR.

1 yorum:

smyrnafood dedi ki...

Sahane bir yemege benziyor, ilk kes goruyorum. Muhakkak deneyecegim. Paylasiminiz icin tesekkurler! www.smyrnafood.blogspot.com