2 Nisan 2014 Çarşamba

MANTARLI BULGUR PİLAV



Malzemeler:
* 1 kase pilavlık bulgur
* 2 kase doğranmış istediğiniz bir mantar çeşiti
* 2 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz ve baharat çeşitleri
* Pilav için su
* Pilav tenceresi


Yapılışı:
* Öncelikle pilav tenceresinde yağı eritin
* Soğanları içine koyun
* Soğanlar pembe olana kadar iyice kavurun
* Mantarları soğanların üzerine atın ve kavurmaya devam edin
* Yıkanmış ve süzülmüş bulguru ilave edin
* Bulgur ile kavurmaya devam edin
* Tuz ve baharat ilave edin
* Malzemenin üzerini 2 parmak geçecek kadar çeşme suyu koyun
* Önce hızlı ateşte kaynatın
* 5 dk. kaynadıktan sonra altını kısık ateşe getirin
* Tamamen suyunu çekince altını kapatın
* Üzerine yağlı kağıt veya kağıt peçete koyun ve kapağı kapatın
* 10 dk. dinlendirin
* Dinlenen mantarlı pilavınızı sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun..


NOT:
* Mantar bulgura çok hoş bir lezzet katıyor.
* Pilavlık iri bulgur kullanmanız gerekir.
* Tuz, baharat miktarları ağız tadınıza bağlıdır.
* Bulgur yağı çok çektiğinden yağı bol kullanmanızı tavsiye ediyorum
* İsteyen su yerine et veya tavuk suyu koyabilirsiniz.

* İsteyen et ve tavuk bulyon kullanabilir.
* Bol mantarlı olması pilavı daha lezzetli yapar.
* Bol soğan lezzeti artırır.
* Malzemelerin iyi kavrulması lezzet katar.
* Ocak ateşi pilav yapmada çok önemlidir.
* Önce hızlı sonra yavaş ateşte pişmelidir.
* Pilav için döküm,çelik veya kalın teflonlar tercih edin.
* Pilavlar piştikten sonra 10-15 dk. dinlenmelidir.

YOLLAR YÜRÜYE YÜRÜYE, BORÇ ÖDEYE ÖDEYE BİTER.

2 yorum:

Yağmur İpar Yemeksohbetleri dedi ki...

Mantarı da bulguru da ayrı ayrı çok seviyorum. İkisi bir arada ben de denedim. Gerçekten nefis oluyor. Ellerinize sağlık ablacım. Sevgiler. =)

ramazan dedi ki...

Babaannemin çocukluğumda, köyde yaptığı "doğal mantarlı bulgur pilavları"nı hatırladım. Tadı hala damağımdadır. Elinize sağlık.