11 Nisan 2014 Cuma

YUMURTALI ARAP SAÇI YEMEĞİ ( MARMARA VE EGE BÖLGESİ)

ARAPSAÇI OTU VEYA MALATRA OTU


Malzemeler:
* 500 gr arapsaçı otu ( bir demet)
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3-4 tane yumurta
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* Tuz, Baharat

Üzeri İçin:
* 1 kase sarımsaklı yoğurt

Yapılışı:
* Arapsaçı otunu yıkayın
* Arapsaçı  otunu iyice süzdürün
* İrice doğrayın
* Büyük bir tava içine yağı koyun
* Tavanın altını yakın
* Soğanları eriyen yağın içine koyun
* Soğanları yağ içinde pembeleşene kadar kavurun
* Soğanlara arapsaçı otunu ilave edin
* Kaşıkla çevire çevire kavurun
* Otların üzerine 1 çay bardağı su dökün
* Su ile otun yumuşamasını sağlayın
* Suyunu çeken otu tekrar kavurun
* Kavrulan otun üzerine yumurtaları kırın
* Karıştırın
* Yumurtalar piştikten sonra tuz ve baharat ekleyin
* Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın
*Afiyet Olsun..


NOT:
* Arap saçı otunun diğer adı Malatra dır.
* Lezzetli ve güzel bir ottur.

* İsteyen sarımsağı kavururken ilave edebilir.
* Ege ve Marmara bölgesinde çok kullanılan bir ottur.

* Pazarlarda bulabilirsiniz.
* Yağ ve tuz miktarları size kalmıştır.

* İsteyen istediği baharatı ekleyebilir.


ÖKÜZ TAHTA ÇIKARSA PADİŞAH OLMAZ AMA SARAY AHIR OLUR.

1 yorum:

Öznur Korkut dedi ki...

Ellerinize sağlık harika sunum, biz Egelilerin vazgeçilmedir bu otlar kahvaltıda, akşam yemeğinde ve börek içinde her daim şifadır şifa :)) sevgiler kocaman...