28 Nisan 2014 Pazartesi
FIRINDA KADIN BUDU KÖFTENİN YAPILIŞI
Malzemeler:
* 250 gr yağsız dana kıyma
* 1 kase pişmiş pilav veya 1 kase haşlanmış pirinç
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* Tuz, baharat
Üzeri İçin:
* 2 tane çırpılmış yumurta
* 1 su bardağı un
Yapılışı:
* 1 kase haşlanmış pirinç veya pişmiş pilavı geniş bir kabın içine koyun
* Kıymanın yarısını ilave edin
* Yeşillikleri koyun
* Tuz ve baharat ilave edin
* Başka tarafta tava içinde yağı koyun
* Ocağın altını açın,
* Yağın içine soğanları ilave edin 5 dk. kavurun
* Kalan çiğ kıymayı soğanlara ekleyin
* Kıymayı iyice kavurun
* Kavrulan kıymalı soğanı diğer malzemelerin üzerine dökün
* Biraz bekleyin ve iyice yoğurun
* Yoğrulan kıymadan elinizin yarısı kadar büyüklükte köfteler yapın
* Bütün malzemeyi köfte haline getirin
* Köfteleri önce una bulayın
* Köfteleri sonra çırpılmış yumurtaya batırın
* Yağlı kağıt yayılmış tepsiye dizin
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin
* Fırından çıkan köfteleri sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun..
NOT:
* Kadınbudu köfte genellikle kızgın yağda kızartılır
* Ben yağda kızartmadan aynı işlemi fırında yapıyorum
* Lezzet olarak kızartmadan hiç farkı olmuyor.
* Ben artan pilavla her zaman kadınbudu yaparım.
* Köftenin özelliği kıymanın bir kısmının çiğ bir kısmının pişmiş konulmasıdır.
* Köfteler normal köftelerden biraz daha büyük yapılıyor.
* Köfte hamurunun çok iyi yoğrulması gerekir.
* İçine koyacağınız baharat çeşitleri size kalmıştır.
* Karabiber ve pul biber yakışıyor.
* Tuz ve yağ miktarları size kalmıştır.
* 2 yumurta az gelirse ilave edebilirsiniz.
* İsteyen kepekli pirinç ve kepekli unla yapabilir.
* Yumurtanın çok iyi çırpılması gerekir.
* Köfteler önce unu çok iyi bulanmalıdır.
* Köftelerin her tarafı unlanmalıdır.
* Unlanan köfteler çırpılmış yumurtaya bolca bulanmalıdır.
* Köfteler yağlı kağıt üzerine dizilerek fırında pişirilir.
* Bu şekilde yapılan köfteler yağsız ve lezzetli olur.
* Fırında iyice pişirilmelidir.
ÖLÜMSÜZ OLAN TEK ŞEY DÜŞÜNCEDİR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
nefis nefis olmuş ya kesinlikle denicem bu tarifi :))
Yorum Gönder