23 Nisan 2014 Çarşamba

ENGİNAR KAVURMASI


Malzemeler:
* 3-4 tane ayıklanmış doğranmış enginar (enginar yatağı)
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 tane kesme şeker ( bir çay kaşığı toz şeker)
* 1-2 çay bardağı sıcak su
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet kıyılmış taze nane
* 5-6 tane ince kıyılmış taze soğan ( yeşil soğan)
* 5-6 diş kıyılmış sarımsak veya 2 tane ince kıyılmış taze sarımsak 
* Tuz, ve baharat
Yapılışı:
* Marketten veya pazardan aldığınız ayıklanmış yatak enginarları suyundan çıkarın
* Yarım saat temiz bir su içinde bekletin
* Limon suyunda bekleyen enginarların limonunu bu şekilde azaltın
* Büyük tavaya yağı koyun
* Ocağın altını açın
* Yağ kızdığı zaman içine kuru soğanları atın
* 5 dk. kadar soğanları kavurun
* Doğranmış enginarları ve sarımsakları  ilave edin
* 5 dk. daha kavurun
* Enginarlara sıcak su koyun 
* Tavaya uygun bir kapak kapatın
* Enginarları yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin
* Enginarlar yumuşayınca kapağını açın
* Üzerine bütün yeşillikleri dökün ve karıştırın,
* Tuz ve şekeri koyun
* Ocağın altını kapatın
* Yemeğin sıcaklığı ile yeşillikler yumuşasın
* İstediğiniz baharatı ilave edin
* İster soğuk ister sıcak servis yapın
*Afiyet Olsun..


NOT:
* Enginar yemekleri zahmetli pişirildiği için çalışan insanlara çok kolay bir tariftir.
* Hem lezzetli hem de çok pratik ve çabuk yapılan bir enginar yemeğidir.
* Marketlerden ve pazarlardan soyulmuş ve ayıklanmış enginar bulabilirsiniz.
* Enginar satışa sunulduğuna limon suyunda veya limon tuzunda bekletiliyor.
* Enginarlar da limonun tadı çok yoğun oluyor.
* Aldığınız enginarları biraz soğuk su da bekletirseniz fazla limon tadını almış olursunuz.


* Enginarları istediğiniz büyüklükte doğrayabilirsiniz.
* Yeşillikleri ince kıyarsanız daha lezzet katıyor.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Pul biber çok yakışıyor.


* Enginar çok gerekli bir sebzedir.
* Besleyici ve vitaminlidir.
* Özellikle Karaciğer için gereklidir.
* 40 tane enginar yerseniz karaciğeri temizliyormuş.
* Bu tam zamanı olan enginarı çok tüketmenizi tavsiye ediyorum.


* Ben biraz büyük doğradım enginarın lezzetini daha çok alıyorum.
* İşi acele olanlar daha küçük doğrayarak daha çabuk pişirebilir.
* Geç pişen enginarlara daha fazla su ekleyebilirsiniz.


* İsteyen içine ilave dolmalık fıstık ilave edebilir.
* Fıstıkları enginarla birlikte yağ içinde kavurarak koyun


UMUTLAR NEREDE BÜYÜRSE , MUCİZELER ORADA ÇİÇEK AÇAR.

1 yorum:

Syhn dedi ki...

aha!
bayılırım buna ben!
hemen kaydedip deneyeyım ;)