Malzemeler:
* 500 gr yıkanmış çağla
* 250 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yumurta sarısı
* Tuz
* Karabiber, pul biber
Üzeri İçin:
* Kıyılmış dereotu
Yapılışı:
* Etleri düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirin
* Düdüklü tencerenin kapağını açın
* Etlere çağlaları ekleyin
* Etler ve çağlaları kapağını kapatmadan tencerede tekrar pişirin
* Çağlalar pişince ocağın altını kısın
* Nohutları ve tuzunu içine ilave edin
* Başka bir tarafta bir kabın içinde
* Yumurtayı,unu ve yoğurdu iyice çırpın
* Çırptığınız sosu tencereye yavaş yavaş ilave edin
* Sosu dökerken yemeği sürekli karıştırın
* Yemeği 5 dk. daha pişirin
* Yemeğin üzerine dereotu serpin
* Sıcak sıcak servis yapın.
*Afiyet Olsun.
NOT:
* Çağla aşı yemeği daha çok Gaziantep yöresinin yemeğidir.
* Yemek çok lezzetli ve besleyicidir.
* Terbiye sosu ile birlikte yapılan bir yemektir.
* Çağlaları isteyen ikiye kesebilir.
* İsteyen üzerine biberli kızgın yağ dökebilirsiniz.
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen nohudu etle birlikte haşlayabilirsiniz.
* Yemekleri terbiyeli yapmak yemeklere çok lezzet katar.
* Sosu çok iyi çırpılmak gerekir.
* Yemeğe sosu ilave edince yemeği fazla kaynatmayın
* Yemeği fazla kaynatırsanız kesilir.,
* Sosu koyduktan sonra 5 dk. kaynatın
* Sosu koyarken yemeği devamlı karıştırmak gerekir.
* İsteyen kuru nane yemeğe koyabilir.
MAL CİMRİLER DE, SİLAH KORKAKLAR DA, KARAR ZAYIFLAR DA İŞLER HER ZAMAN BOZULUR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder