Malzemeler:
* 1 su bardağı iti pilavlık bulgur
* 1,5 su bardağı tavuk suyu veya et suyu (yoksa çeşme suyu)
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı tel şehriye veya arpa şehriye
* Tuz, karabiber
Yapılışı:
* Pilav tenceresinin altını yakın
* Tencerenin içine yağı koyun
* Yağ kızınca şehriyeleri içine koyun
* Tahta bir kaşıkla iyice kavurun
* Rengi kahverengine dönsün
* Kavrulan şehriye den süslemek için 1 kaşık alın
* Bir tabak içinde süslemek için bekletin
* Şehriyenin üzerine bulguru koyun ve kavurun
* Kavrulan bulgura et suyunu veya tavuk suyunu dökün
* Bir ölçek bulgura 1,5 ölçek su kullanın
* Tuzunu ve karabiberini serpin
* İyice karıştırın
* Kapağını kapatın.
* Önce harlı ateşte kaynamaya bırakın
* Suyunu çekmeye başlayınca ateşi iyice kısın
* Suyunu çeken pilavın altını kapatın
* Üzerine kağıt havlu kapatın ve dinlendirin
* Servis sırasında üzerine biraz kızarmış şehriye koyun
* Afiyet Olsun..
NOT:
* Pilav piştikten sonra mutlaka üzerine kağıt havlu koyup dinlendirin
* Pilav göz göz olunca altını kapatın.
* İyi bulgur pilav yapmanın püf noktaları için Tık tık yapın..
* Et suyu ile yapılan pilavlar daha lezzetli olur.
* Suyu koyulan pilavı iyice karıştırın
* Bulguru kavurmayı ihmal etmeyin
* Şehriyenin kavurma rengi size kalmıştır.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Yağ miktarı ve çeşidi size kalmıştır.
* Ben tereyağ kullandım
* Ben tavuk suyu ile yaptım.
* İyi kalite bulgur tercih edin
KOMŞUDA PİŞER BİZE DE DÜŞER.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder