Malzemeler:
* 1 kg ayıklanmış ve yıkanmış taze doğranmamış bakla
* 1 tane yemeklik çintilmiş kuru soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tane küçük boy iri doğranmış kuru soğan
* 1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 4-5 diş doğranmış sarımsak
* 1 tane limon suyu
Üzerine dökmek İçin:
* 1 su bardağı su
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı un
* Tuz
Kızartmak İçin:
* 1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
* Doğranmamış baklaları geniş bir kaba koyun
* Üzerine 1 limonun suyunu sıkın
* 5 dakika bekletin
* Kızartma tavasına zeytinyağını koyun
* Kızgın yağda arkalı önlü rengi dönecek kadar kızartın
* Pişirme tenceresinin ortasına iri doğranmış soğanları koyun
* Soğan ortada kalacak şekilde baklaları bir sıra yuvarlak dizin
* İlk sıranın üzerine dereotu, çintilmiş soğanı ve sarımsakları yarısını yayın
* Tekrar üzerine bakla dizin
* Baklaların üzerine soğanlı malzemeden serpin
* Bakla dizmesi bitince üzerine
* Unu,tuzu,şekeri 1 su bardağı suda eritin ve baklaların üzerine dökün
* Üzerine bir tabak kapatın yavaş ateşte 40-45 dk. pişirin
* Pişen yemek soğuduktan sonra geniş bir servis tabağına ters çevirin
* Servis sırasında sarımsaklı yoğurt ile servis yapın
* Afiyet Olsun
NOT:
* Ege ve Marmara bölgesinde sık yapılan bir lezzettir.
* Bakla dizmesi değişik ve lezzetli bir yemektir.
* Kızaran baklaların üzerine yeşil soğan ve taze nane koyabilirsiniz.
* Yemek pişerken üzerine kapak koyarsanız daha iyi pişiyor.
* Koyacağınız su karışımı güzel bir tat veriyor.
* Siz daha az bakla ile yapabilirsiniz.
* Baklalar kızardığı için ilave yağ koymuyoruz.
* Yağı az gelirse pişerken biraz yağ ilave edebilirsiniz.
* Baklaları uzun uzun doğramadan dizmek ve kızartmak gerekiyor.
* Tencerenin ortasına koyacağınız soğanlar iri doğranmalıdır.
* Baklaların üzerine limon suyu sıkarak kızartın.
* Kızartma yaparken kapağını kapatın.
* Bakla limonlu olduğundan çok sıçrar
* İsterseniz yağı az olsun derseniz kağıt havlu ile fazla yağını alabilirsiniz.
* Tuz miktarı size kalmıştır.
* Tencereden soğumadan çıkarmayın.
İYİ OLMAYA ÇALIŞMAYAN İYİ OLAMAZ.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder