19 Nisan 2014 Cumartesi

ÇAĞLA KAVURMASI VEYA SALATASI


Malzemeler:
* 100 gr veya bir orta boy kase ayıklanmış yıkanmış çağla
* 1 tane yemeklik kıyılmış kuru soğan
* 1 orta boy kase dolusu ayıklanmış arpacık soğan
* 1 paket veya 25 gr dolmalık fıstık
* 10 diş ayıklanmış sarımsak veya 2 dalm ince kıyılmış taze sarımsak
* 1 çay fincanı zeytinyağ
* Tuz, baharat


Üzeri için:
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu

 Yapılışı:
* Geniş bir tavada zeytinyağ içine soğanları koyun
* Ocağın altını yakın
* Soğanları 5 dk sararana kadar kavurun
* Dolmalık fıstıklarıda soğanların içinde kavurun
* Doğranmış  çağlaları ilave edin
* Çağlalarıda 5 dk. kavurun
* Arpacık soğanları çağlaların üzerine koyun.
* 5 dk daha bütün malzemeyi kavurun
* Malzemelerin üzerine 1 çay bardağı sıcak su koyun
* Tencerenin kapağını kapatın
* Acağın altını kısın
* Yemek tamamen suyunu çekene kadar pişirin
* Çağlalar pişmezse biraz daha su ekleyin
* Tamamen suyu çekince biraz daha yağında çevirin
* Yemeği 5 dk. dinlendirin
* Üzerine dereotu serperek servis yapın.
* Afiyet Olsun

NOT:
* Tam mevsiminde yapılabilecek bir yemek veya salata
* Çok lezzetli ve değişik bir lezzettir.
* Çağlaları yıkadıktan sonra kenarlarını kesin ve ortadan ikiye ayırın
* Arpacık soğanları su içinde bekledikten sonra ayıklayın
* Salata veya garnitür olarak servis yapabilirsiniz.


* Benim arpacık soğanlarım dondurucudan çıktı.
* Arpacık soğanları ayıklayıp dondurabilirsiniz.
* İsteyen yeşil soğan veya başka yeşillikler koyabilir.
* İseyen taze sarımsak koyabilir.
* Tuz,baharat ve yağ miktarı size kalmıştır.


DELİYE BAL TATTIRMIŞLAR,  ÇARŞIDA KATRAN BIRAKMAMIŞ

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Nefis olmuş,bayıldım,ilk fırsatta deneyeceğim..ellerinize sağlık..