3 Nisan 2014 Perşembe

KABAK MÜCVERİ NASIL YAPILIR



Malzemeler:
* 2 tane rendelenmiş kabak
* 2 tane yumurta
* 1' rer demet kıyılmış dereotu,maydanoz, taze nane
* 1 demet  ince kıyılmış yeşil soğan
* Tuz, karabiber, pul biber
* 1 su bardağı un
* Kağıt havlu


Kızartmak İçin:
* Bol sıvı yağ veya zeytinyağ
* 1 kaşık
* Geniş bir tava


Yapılışı:
* Rendelenmiş kabağı geniş bir cam kaseye koyun
* Doğranmış yeşillikleri içine koyun
* Üzerine baharatlarını ilave edin
* Karıştırın
* Karışıma yumurtaları kırın
* Yeniden iyice karıştırın
* En son yavaş yavaş unu ilave edin
* Kıvamını kendiniz ayarlayın
* Un koyulunca yeniden karıştırın
* Isınan tavaya bol yağ koyun ve ocağın altını açın
* Yağın kızmasını bekleyin
* Mücver malzemesinden kaşık kaşık  yağın içine dökün
* Arkalı önlü kızartın
* Kağıt havlu üzerine çıkarın
* Yağını havlu çekince
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun.


NOT:
* Kabak mücveri çok lezzetli yemektir.
* İçinde malzemesi bol olunca daha lezzetli olur.
* Tuz, baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen bütün malzemeleri robotta kıyabilir.


* İsteyen ilave olarak kuru soğanda koyabilir.
* İsteyen kaşık kaşık kızartabilir.
* İsteyen tavanın tabanına döküp bütün kızartabilir.
* Yeşillik miktarlarını artırabilirsiniz.
* Mücveri değişik sebzelerle yapabilirsiniz.
* Örneğin patates,havuç,pırasa,ıspanak gibi


* Hamur kıvamı ne katı ne de çok sıvı olmalıdır.
* Malzemeyi bekletirseniz çok sulanır un miktarı artabilir.
* Unu yavaş yavaş koyun
* Birden koyarsanız belki kıvamı koyu olabilir.


DOĞRU SEÇİM YAPAN AKLINI KUTLAR, YANLIŞ SEÇİM YAPAN KADERİ SUÇLAR.


2 yorum:

yonca mix dedi ki...

kabak mücverini herzaman severim kahvaltıda harika bir seçim benim için :D elimnize sağlık

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Kabakla yapılan her şeyi severek yerim. Mücverin yeri ayrıdır.Ellerinize sağlık