Malzemeler:
* 1 su bardağı kepekli pirinç
* 2 su bardağı et suyu veya normal su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağ
Yapılışı:
* Kepekli pirinci geniş bir kabın içine koyun
* Üzerine bolca tuz ve sıcak su dökün 30 dk. bekletin
* Bekleyen pirinci süzün ve yıkayın
* Pilav tenceresine yağı koyun
* Yağ kızınca pirinçleri atın ve 5 dk. kavurun
* Üzerine 2 su bardağı suyu veya et suyunu dökün
* Tuzunu ilave edin
* Önce harlı ateşte kaynayana kadar tutun
* Daha sonra altını kısın
* Pilav göz göz olana kadar bekleyin
* Pilavın üzerine kağıt havlu kapatın
* Bir sofra bezi ile sarın
* 30 dakika bekletin
* Servis yapın
* Afiyet Olsun..
* Kepekli pirinç tüketmek diğer pirinci tüketmekten daha sağlıklıdır.
* Lezzeti normal pirinçten farklı olsa da sağlık için tercih edilmelidir.
* İsteyen ıslamadan yapabilir.
* Islamadan yaparsanız 2,5 su bardağı su koyun
* Diyet yapanlara alternatif bir pilavdır.
* İsteyen içine farklı malzemeler koyabilir.
* Domatesli,şehriyeli, patlıcanlı yapabilir.
* İsteyen sebzeli yapabilir.
* Kepekli pirinci pilav yapmak biraz daha zordur.
* Kepekli pirincin pişme süresi beyaz pirince göre daha uzundur.
* Kepekli pirinç diğer pirinçlere göre daha fazla su çeker.
* Kepekli pirinç daha besleyicidir.
* Pilavın dinlenme süresi daha uzundur.
* Marketlerde çok bulabilirsiniz.
RÜYALARINIZI GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN UYANIN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder