18 Nisan 2014 Cuma

KIYMALI KARNABAHAR YEMEĞİ YAPILIŞI

Malzemeler:
* Dallarına ayrılmış orta boy karnabahar
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane küçük doğranmış havuç
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
* 150 gr dana kıyma
* Tuz, baharat

Yapılışı:
* Geniş bir tencereye yağı koyun
* Soğanları ekleyin
* Ocağın altını açın
* Soğanları yağın içinde 5 dk. kavurun
* Soğanlar pembeleşsin
* Bütün sebzeleri üzerine doldurun ( havuç ve karnabahar)
* Tuzunu koyun 
* Tencerenin kapağını kapatın
* Sebzelerin biraz sinmesini bekleyin
* Sebzelerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin
* Tencerenin kapağını kapatın 
* Önce harlı ateşte kaynamasını bekleyin
* Kaynayan tencerenin ateşini yavaşa getirin
* 20 dk. yavaş ateşte pişirin
* Ocağın altını kapatın
* 10 dk. dinlendirin
* Sıcak sıcak sıcak servi yapın
* Afiyet olsun.

NOT:
* Karnabahar mevsimi geçmeden tekrar yapılmassı gereken bir yemektir.
* Karnabahar yemeği hem vitaminli hemde beslsyicidir.
* İsteyen kıyma yerine kuş başı et,kuşbaşı tavuk, sucuk veya pastırma kullanabilir.
* Karnabahar pişerken çok koku yayar.
* Kokuyu önlemek için yemeğin içine bir parça ekmek veya limon atın
* Gazlı bir sebze olduğundan pişerken azıcık kimyon eklemeniz tavsiye edilir.
* Yağ,tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen içine bulgur veya pirinç atabilir.

AĞANIN MALI ÇIKAR, UŞAĞIN CANI.

1 yorum:

tokideki ses dedi ki...

en sevdiğim yemeklerdendir karnıbahar yemeği :)
ellerine sağlık...