Malzemeler:
* 500 gr yıkanmış doğranmış ıspanak
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* 3-4 tane yumurta
* Tatlandıracak kadar tuz ve baharat çeşitleri
Üzeri için:
* 1 kaşık sıvı veya tereyağ
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
* Kırmızı pul biber
Yapılışı:
* Ispanakları yıkayın ve incecik kıyın
* Soğanları yağ içinde kavurun
* Kavrulan soğanlara ıspanakları ilave edin iyice kavurun
* Yumurtalar bir kap içinde çırpın
* Yumurtaların üzerine dökün ve sürekli karıştırın
* Tuz ve baharatları ekleyin
* Servis tabağına sıcak sıcak alın
* Üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökün
* Yoğurdun üzerine kızdırılmış tereyağlı biber dökün
* Hemen servis yapın
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Ispanak borani için kuzu ıspanakları çok yakışıyor.
* Ispanaklar köklü ise sadece yapraklarını kullanın
* Ispanak boraniyi beşamel sosla da yapabilirsiniz
* Ispanaklar soğanla kavurup üzerine biraz un serperseniz suyunu alır.
* Ispanakları yıkadıktan sonra iyice kurutun ve kullanın
* Ispanakları yıkadıktan sonra iyice kurutun ve kullanın
* Boraninin içine ince doğranmış kavrulmuş kuru soğanda konulabilir.
* Ben boraniyi yumurtalı çok lezzetli buluyorum.
* Üzerine bol sarımsaklı süzme yoğurtta konulabilir.
*Ben iki çeşit yoğurdu karıştırıyorum.
*Ben iki çeşit yoğurdu karıştırıyorum.
* Yumurta miktarını artırabilirsiniz.
* Yumurtayı başka bir yerde kavurup ilave edebilirsiniz.
* Yağ cinsi ve miktarı size kalmıştır.
GEÇTİ BOR'UN PAZARI SÜR EŞEĞİNİ NİĞDE'YE.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder