Malzemeler:
* 1 paket burgu makarna veya hiç fark etmez
* 2 gr. haşlamak için tuz
İç Malzemesi için:
* 250 gr az yağlı dana kıyması
* 5 gr tereyağ
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
*1 gr tuz
* 1 gr karabiber
İç sosu için:
* 250 gr süt
* 50 gr.lık 2 yumurta
* 200 gr rendelenmiş kaşar
* 250 gr krema
* 1 gr tuz
Dışı için malzeme:
* 1 adet yufka
* 1 yumurta
* 1 gr susam
* 1 gr çörek otu
Dışı için malzeme:
* 1 adet yufka
* 1 yumurta
* 1 gr susam
* 1 gr çörek otu
Kalıbı yağlamak için:
* 5 gr margarin
Not:
* İstediğiniz bir kalıp veya bor cam olabilir.
Yapılışı:
* Öncelikle makarnayı tuzlu su da haşlayın
* Bir tava içinde yağı eritin
* Soğanları içinde pembeleştirin
* Kıymayı koyun iyice kavurun
* Tuz ve baharatı ekleyin
* Soğuması için bir kenarda bekletin.* Çırpılmış yumurtayı, kremayı,sütü ve kaşar peynirini karıştırın
* Sıvı malzemeyi makarna ile karıştırın
* Kalıbınızı yağlayın
* Yufkayı kalıbın içine yayın
* Kenarlardan biraz kopartın ve alt kısma destek yapmak için kalıbın dibine yayın
* Makarnanın tamamını kalıba dökün
* Kaşıkla iyice bastırın
* Kenarlardaki yufkayı makarnanın üzerine kapatın
* Yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün
* Üzerine susamı serpin
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
* Fırından çıktıktan sonra kalıbınızı açın veya çıkartın servis yapın.
* Afiyet Olsun..
* Sıvı malzemeyi makarna ile karıştırın
* Kalıbınızı yağlayın
* Yufkayı kalıbın içine yayın
* Kenarlardan biraz kopartın ve alt kısma destek yapmak için kalıbın dibine yayın
* Makarnanın tamamını kalıba dökün
* Kaşıkla iyice bastırın
* Kenarlardaki yufkayı makarnanın üzerine kapatın
* Yufkanın üzerine çırpılmış yumurtayı sürün
* Üzerine susamı serpin
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
* Fırından çıktıktan sonra kalıbınızı açın veya çıkartın servis yapın.
* Afiyet Olsun..
.
NOT:* Pişmiş ve kalan makarnalarla çok rahat yapabilirsiniz.
* İçine koyacağınız malzemeleri kendiniz tercih edebilirsiniz.
* İçine koyacağınız tuz ve baharat size kalmıştır.
*Ben daha önce yaptığım pırasalı ve ıspanaklı makarnalardan kalan makarna ile de yapıyorum.
* Yumurta miktarını azaltabilirsiniz.
* İçine beyaz peynir koyabilirsiniz.
* Üzerine bol susam çok yakışıyor.
* İsteyen çörek otu koyabilir.
* Misafirlere ikram etmek için çok güzel bir yemektir.
* Dilim dilim kesildiği zaman çok şık bir ikram oldu.
Pratifchef'te satışa sunulmuştur.
KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder