16 Mart 2014 Pazar

ZERDEÇALLI KISIR DENEDİNİZ Mİ ?


Malzemeler:
* 2 su bardağı köftelik ince bulgur
* 4-5 tane ince kıyılmış yeşil soğan
* 1 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
* 1 kase küçük küçük doğranmış pancar turşusu
* 1 küçük kase doğranmış biberli zeytin turşusu
* 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
* 1 su bardağı tane konserve mısır
* 2 kase közlenmiş kırmızı biber
* 1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1-2 limonun suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, pul biber, karabiber, kimyon


Yapılışı:
* Büyük bir kap içinde bulguru zerdeçalla birlikte sıcak suda bekletin.
* Bulguru bekletirken kapağını kapatın
* Bulguru sıcak su içinde en az 1 saat bekletin
* Bekletilen bulgura sıra ile
* Tuzu , baharatları, zeytinyağını ve limonu koyun
* Doğranmış diğer malzemeleri ilave edin
* İyice karıştırın
* Servis yapın.
* Afiyet Olsun.


NOT:
* Değişik bir lezzet zerdeçal  kısırı lezzetlendiriyor.
* Yapması kolay, yemesi çok zevklidir.
* Bulgura çok güzel bir renk veriyor.
* Tuz, baharat, limon ve yağ miktarları size kalmıştır.


* Yukarıda verdiğim malzemelerin hepsi bir arada olmayabilir.
* Elinizde olan malzemelerle yapabilirsiniz.
* Benim elimde mısır ve bezelye yoktu.


* İsteyen başka malzemelerde ekleyebilir.
* Kısır değişik malzemelerle zenginleşir.


* Kısır çok renkli olursa daha lezzetli oluyor.
* Közlenmiş kırmızı biberi dondurucudan çıkarıp kullanabilirsiniz.
* İsteyen konserve kırmızı biber koyabilir.


* İsteyen içine ince kıyılmış kuru soğan koyabilir.
* Salatalık turşusu da koyabilirsiniz.


* Kısıra yeşillik çok yakışır.
* İsteyen ince kıyılmış taze nane koyabilir.


* Kısır bütün diyetlerde kullanılan  bir lezzettir.
* Çok tüketilmesi tavsiye ediliyor.


AMCAM DAYIM HEPSİNDEN ALDIM PAYIM.

1 yorum:

Fugen Buke dedi ki...

çok güzel görünüyor