16 Mart 2014 Pazar
ZERDEÇALLI KISIR DENEDİNİZ Mİ ?
Malzemeler:
* 2 su bardağı köftelik ince bulgur
* 4-5 tane ince kıyılmış yeşil soğan
* 1 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
* 1 kase küçük küçük doğranmış pancar turşusu
* 1 küçük kase doğranmış biberli zeytin turşusu
* 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
* 1 su bardağı tane konserve mısır
* 2 kase közlenmiş kırmızı biber
* 1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1-2 limonun suyu
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* Tuz, pul biber, karabiber, kimyon
Yapılışı:
* Büyük bir kap içinde bulguru zerdeçalla birlikte sıcak suda bekletin.
* Bulguru bekletirken kapağını kapatın
* Bulguru sıcak su içinde en az 1 saat bekletin
* Bekletilen bulgura sıra ile
* Tuzu , baharatları, zeytinyağını ve limonu koyun
* Doğranmış diğer malzemeleri ilave edin
* İyice karıştırın
* Servis yapın.
* Afiyet Olsun.
NOT:
* Değişik bir lezzet zerdeçal kısırı lezzetlendiriyor.
* Yapması kolay, yemesi çok zevklidir.
* Bulgura çok güzel bir renk veriyor.
* Tuz, baharat, limon ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Yukarıda verdiğim malzemelerin hepsi bir arada olmayabilir.
* Elinizde olan malzemelerle yapabilirsiniz.
* Benim elimde mısır ve bezelye yoktu.
* İsteyen başka malzemelerde ekleyebilir.
* Kısır değişik malzemelerle zenginleşir.
* Kısır çok renkli olursa daha lezzetli oluyor.
* Közlenmiş kırmızı biberi dondurucudan çıkarıp kullanabilirsiniz.
* İsteyen konserve kırmızı biber koyabilir.
* İsteyen içine ince kıyılmış kuru soğan koyabilir.
* Salatalık turşusu da koyabilirsiniz.
* Kısıra yeşillik çok yakışır.
* İsteyen ince kıyılmış taze nane koyabilir.
* Kısır bütün diyetlerde kullanılan bir lezzettir.
* Çok tüketilmesi tavsiye ediliyor.
AMCAM DAYIM HEPSİNDEN ALDIM PAYIM.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
çok güzel görünüyor
Yorum Gönder