6 Mart 2014 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR SAPI YEMEĞİ


Malzemeler:
* 1 demet doğranmış enginar sapı
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 küçük kase garnitür
* 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tane ince doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay kaşığı şeker
* Tuz


Yapılışı:
* Enginar saplarını yıkayın dört parmak uzunluğunda doğrayın
* Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun ve ocağın altını yakın
* Yağın ince doğranmış soğanları koyun ve pembe olana kadar kavurun
* Salçayı soğanlarla birlikte biraz çevirin
* Salçalı soğanların üzerine enginar saplarını ilave edin
* Şekeri ve tuzunu koyun
* Tencerenin kapağını kapatın
* Sebzeler suyunu salana kadar bekleyin
* Sebzelere garnitürleri ve domatesi ekleyin
* Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin
* Sebzeler yumuşayana kadar pişirin
* Yemeğin altını kapatın ve soğumasını bekleyin
* Soğuyan yemeği servis yapın.
* Afiyet Olsun..

NOT:
* Enginar saplarını pazarlarda bulabilirsiniz.
* Enginar sapı yemeği lezzetli ve değişik bir lezzettir.
* Ben garnitürlü yaptım.
* İsteyen sade havuçla yapabilir.
* İsteyen daha küçük doğrayabilir.


* İsteyen kıymalı ve etli de yapabilir.
* Bol soğan koymanız yemeğe daha lezzet kadar.
* Zeytinyağlı yemeklere şeker eklemek lezzet katar.


* Zeytinyağlı yemekler tencere değiştirmeden tenceresinde soğutmalıdır.
* Gerekirse bir gece bekledikten sonra yenmelidir.
* Piştikten sonra üzerine az  zeytinyağı gezdirebilirsiniz.


AĞIR TAŞ YERİNDEN OYNAMAZ.

3 yorum:

Hunerlieller dedi ki...

Degişik ve lezzetli bir tarif olmuş.elinize saglık.

birsence dedi ki...

değişik hiç aklıma gelmezdi yapmak.. fikrine eline sağlık ablacığım...

Oya Genç dedi ki...

Ellerinize sağlık Zehra Hanımcım...izmirde haşlayıp zeytinyağı ve limonla tüketiyorlar daha çok sapları.. Bu şekilde de çok lezzetli görünüyor..Sevgiler..