14 Mart 2014 Cuma

ARPACIK SOĞANLI ETLİ NOHUT YEMEĞİ


Malzemeler:
* 1 Büyük kase akşamdan ıslatılmış beyaz nohut
* 250 gr. kuşbaşı veya parça kuzu eti
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 10 tane soyulmuş diş sarımsak
* 1 büyük kase ayıklanmış yıkanmış arpacık soğan
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber, kimyon


Pişirmek İçin:
* Orta boy düdüklü tencere
* Su


Yapılışı:
* Düdüklü tencerede yağı eritin
* Soğanları koyun yağ içinde kavurun
* Üzerine etleri koyun iyice kavurun
* Etlere ve soğanlara salçayı koyun biraz kavurun
* Nohutları,soğanları ve sarımsakları düdüklü tencerenin içine koyun
* Tuzu ve baharat ilave edin
* Yemeğin üzerini örtecek kadar su koyun
*Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
* Düdüğünü kapattıktan sonra 30 dk. pişirin
* Biraz soğuduktan düdüklü tencerenin kapağını açın
* Hemen servis yapın,Afiyet Olsun...


NOT:
* Nohut akşamdan ıslanırsa daha çabuk pişer.
* İsterseniz ıslanmış nohutları süzerek dondurucuda saklayabilirsiniz.
* Beyaz nohut daha iri ve lezzetli olur.
* Arpacık soğanlar yemeğe çok lezzet katar.
* Arpacık soğan marketlerde ve pazarlarda mevcuttur.
* Arpacık soğanın tam zamanı
* Arpacık soğanları bir kasede su içinde daha kolay ayıklanır.
* Tuz,yağ,baharat miktarları size kalmıştır.
* Kimyon koymanızda yarar vardır.
* Kimyon nohudun gazını alır.



ALLAH VERİNCE KİMİN KIZI KİMİN OĞLU DEMEZ.

2 yorum:

tokideki ses dedi ki...

en sevdiğim yemek türüdür özellkle kışın yemek bir ayrı hoşuma gidiyor :) ellerine sağlık....

nursen aksoy dedi ki...

Eşimin favori yemeği..Ama çok gaz yapıyor,diye sık sık yapamıyorum..ellerinize sağlık..