5 Mart 2014 Çarşamba

İTALYAN MUTFAĞI LEZZETLERİNDEN SALTİMBOCCA RİSOTTO

GÜLLÜOĞLU'NUN BLOGGER BULUŞMASINDA YAPTIĞIMIZ YEMEK
SALTİMBOCCA RİSOTTO (RİSOTTO YERİNE PİLAV YAPTIK)



SALTİMBOCCA MALZEMELERİ:

* 4-5 dilim incecik dövülmüş dana biftek
* 4-5 dilim jambon 
* 20  tane kürdan
* 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

İç Malzemesi;
* 1 yemek kaşığı zeytinyağ veya tereyağ
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1-2 tane incecik kıyılmış kırmızı ve yeşil biber
* 6-7 tane incecik kıyılmış mantar
* 1 tane incecik kıyılmış domates
* Tuz, baharat çeşitleri


Mantar Sosunun Malzemeleri:
* 1 yemek kaşığı zeytinyağ veya tereyağ
* 1 kase incecik kıyılmış mantar
* Tuz, baharat çeşitleri


Beşamel Sosun Malzemeleri:
* 1 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 1-2 yemek kaşığı un
* 2 su bardağı süt
* Tuz,baharat


Etin Pişirilişi: 
* Dövülen etin içine et malzemesinden bir kaşık koyun
* Etin her tarafına yayın
* Üzerine jambonu koyun
* Üzerine kaşar rendesi koyun ve rulo şeklinde sarın 
* Uçlarını kürdanla batırarak kapatın
* Büyük bir tavayı kızdırın ve yağını koyun
* Rulo sarılmış etleri mühürleyerek iyice kızartın
* Fırın tepsisine dizin
* 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dk. pişirin.
* Fırından çıkınca verev verev etleri kesin
* Mantar sosunun üzerine koyun
* Yanına pilav veya risootta ile servis yapın.




İç Malzemesinin Yapılışı: 
* Büyük bir tavaya yağı koyun ve kızdırın
* Kızan tavaya soğanları koyun pembe olana kadar kavurun
* Soğandan sonra sıra ile biberleri mantarları ve domatesleri koyun ve kavurun
* Tam kavrulunca tuz ve baharatları ekleyin


Mantar Sosunun Yapılışı:
* Büyük bir tavaya yağı koyun ve kızdırın
* Üzerine mantarları atın
* Çevire çevire kavurun
* Kavrulan mantara tuz ve baharat ekleyin.
* Beşamel sosun içine karıştırın 5 dk. daha pişirin


Beşamel Sosun yapılışı:
* Geniş bir tencerede yağı koyun ve eritin
* Üzerine unu koyun pembe olana kadar kavurun
* Üzerine soğuk sütü dökün ve devamlı karıştırın
* Biraz kaynayınca (pişince) altını kapatın
* Tuzunu ilave edin.


Yemeğin Birleştirilmesi:
* Servis tabağına önce beşamel soslu mantar ile bir yatak yapın
* Sosun üzerine verev kesilen sarılmış etleri koyun
* Yemeğin yanına pilav veya risotta koyun
* Servis yaparken salata ile süsleyin.


NOT
* Yemek İtalyan mutfağının en önemli yemeklerindendir.
* Yapması biraz zahmetli ama çok lezzetli
* Yanına risotta yerine biz safranlı pilav koyduk.
* Tuz ve baharat miktarları ve çeşitleri size kalmıştır.
* Yağ miktarlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz.
* Beşamel sosun yapılışının detayları için Tık tık..
* Et çok inceltilmelidir..
* Aynı yemeği tavuk etiyle yapabilirsiniz.
* İsteyen soslara ve yemeğe sarımsak ilave edebilir.
* İsteyen mantar sosu yerine başka soslar ile servis yapabilir.
* Resimleri takip ederseniz daha da iyi anlayabilirsiniz.

AĞAÇ DEVRİLİNCE BALTA VURAN ÇOK OLUR.

4 yorum:

nursevincelezzetler-yemek tarifleri dedi ki...

Paylaşım için teşekküler.. Nefis bir tarif. Ayrıca etkinliklerinizde çok güzel olmuş.. Bne et yemeklerinde çok zayıfım. Fraklı tarifler hoşuma gidiyor. Ama korkuyorum. Denemeye değer.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ooooo harika bir paylaşım olmuş ellerine emeğine yüreğine sağlık :)

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

Çok lezzetli bir tarifmiş.Teşekkür ederiz paylaşım için.Ben en kısa zamanda denemek isterim.

nisa Nisamla dedi ki...

çok keyifli olmuş tarfte süper elinize sağlık