5 Mart 2014 Çarşamba

BAKLAVA YUFKASI DESTEKLİ ISIRGAN OTLU GÖZLEME


Malzemeler:
* 1 demet yıkanmış kıyılmış ısırgan otu
* 2-3 tane hazır yufka veya kendi açtığınız yufka
* 1-2 yaprak baklava yufkası
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
* 1/2 yemek kaşığı domates salçası
* 1 kase lor peyniri
* Tuz, baharat
* 1 kase su


Dışı İçin:
* 1 kaşık üzerine sürmek için tereyağ


Yapılışı:

İç malzemesinin yapılışı:
* Geniş bir tava içinde soğanları yağ ile birlikte pembe olana kadar kavurun
* Soğanlara salçayı ekleyin kavurmaya devam edin.
* Kavrulan malzemeye doğranmış ısırgan otlarını koyun
* Çevire çevire kavurun
* Tuz ve baharatları ekleyin
* kavrulan iç malzemeyi soğuması için kenarda bekletin.
* Soğuduktan sonra peyniri koyarak karıştırın


Gözlemenin Yapılışı:
* Yarım yufkayı masaya yayın üzerine bir kaç küçük parçalar halinde baklava yufkası koyun
* Baklava yufkası bölümüne hazırladığınız içten 2 kaşık yayarak koyun
* Yufkanın kenarlarının bir kenarını kapatın elinizin ucu ile biraz su serpin.
* Diğer tarafını da kapatın
* Bütün yufkaları aynı şekilde gözleme şeklinde kapatın.



Gözleminin Tavada Pişirilişi:
* Tavayı ocağın üstüne koyun ve altını harlı açın
* Tavanın iyice kızmasını sağlayın.
* İçine isteyen biraz yağ koyabilir.
* Kızan tavaya gözleme şeklindeki yufkayı koyun 
* Ocağın altını kısın
* Önce bir tarafını sonra diğer tarafın iyice pişirin.
* Pişen gözlemeleri tereyağ ile iki tarafını yağlayın
* Biraz soğuduktan sonra keserek servis yapın.
*Afiyet Olsun.

NOT:
* Tam zamanı olan ısırganı değerlendirebilirsiniz.
* Gözleme içinde çok lezzetli oluyor.
* Yıkarken eldiven kullanmayı unutmayın.
* Çok lezzetli ve şifa kaynağı olan gözlemenin yapılışı da çok kolaydır.
* Yufkayı ikiye kesmeden bir yufkadan da gözleme yapabilirsiniz.
* Ben harca gözlemenin üzerinde peynir ekledim.
* Ben labne peyniri kullandım.


* Baklava yufkası ilavesi gözlemeyi daha kıyır kıyır yapıyor.
* İsteyen baklava yufkası koymadan yapabilir.
* Tuz ve baharat miktarları ve çeşitleri size kalmıştır.
* Yağ miktarı size kalmıştır.
* Gözlemeye koyacağınız malzeme miktarı size kalmıştır.
* Gözlemeye biraz su serpmek daha güzel yapıyor.
* Ben tavaya yağ koymadan pişiriyorum.


ADIMI GÜVEÇ KOY AMA OCAK ÜSTÜNE KOYMA

4 yorum:

yonca mix dedi ki...

elinize sağlık nefis görünüyor gerçekten

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Burcin Toprakçıoğlu dedi ki...

Dayanamadığım fotoğraflardan olmuş bayılırım elinize sağlıkkk

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım arkadaşlarım güzel sözlerinize gönülden teşekkür ediyorum.Sevgiler