Malzemeler:
* 1 paket pirinç makarnası
* Haşlamak için bol su
* Tuz
* Makarna tenceresi
İçi İçin Malzemeler:
* 1 kase ince kıyılmış ıspanak
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
* 5-6 diş sarımsak
* 1 tane ince kıyılmış havuç
* 1 tane ince kıyılmış kabak
* 10 tane ince kıyılmış mantar
* 1/2 kase kaşar peyniri rendesi
* 3 yumurta
* 1 su bardağı soğuk süt
* Tuz,baharat
Üzeri İçin
* 1 kase rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
* Pirinç makarnasını bol tuzlu suda haşlayın
* Kaynayan suya atılan makarnayı yaklaşık 10 dk. haşlayın
* Makarnaları süzün
* Geniş bir tava içinde yağı ve soğanı 5 dk. kavurun
* Kavrulan soğanlara sıra ile havucu,kabağı, mantarı ilave edin
* Bu sebzeler iyice yumuşak hale gelene kadar kavurun
* Bu malzemeye en son ıspanakları koyun ve 2-3 dk. çevirin
* Tuz ve baharat ekleyin
* Sebze kavurması soğumasını bekleyin
* Bir başka kapta sütü,yumurtayı, yağı ve kaşar rendesini karıştırın
* Süzülen makarnayı geniş bir kaseye alın
* Makarnalara sıvı karışımı ilave edin ve karıştırın
* Makarnaya sebzeleri de ilave edin karıştırın
* Fırın kabını yağlayın
* Yağlanmış kaba bütün makarnayı bastıra bastıra yayın
* Üzerine bolca kaşar rendesi serpin
* 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
* Yaklaşık 30-35 dk fırında tutun
* Fırından çıkarın 5 dk. dinlendirin
* Dilim dilim servis yapın.
*Afiyet Olsun.
NOT:
* Daha çok Uzak doğu ülkelerinde tüketilen bir makarnadır.
* Normal makarnalar kadar lezzetli bir makarnadır.
* Marketlerde kolayca bulabileceğiniz bir makarnadır.
* İsteyen istediği sebze ile yapabilir.
* Ben ıspanak,kabak,havuç ve mantar tercih ettim.
* Sebzeleri pişme sürelerine göre kavurun
* Sebzeleri çok fazla pişirmeyin
* Fırında tekrar pişeceğinden az pişmesi daha iyi sonuç verir.
*Tuz ve baharat size kalmıştır.
* Yağ çeşidi ve miktarı size kalmıştır.
* Aşağıda resmi bulunan aletle sebzeleri uzun uzun doğradım
* Havuç,kabak ince şeritler halinde olunca görüntü güzel oldu.
* Bu alet pazarlarda çok ucuza satılıyor.
* Makarnayı marketlerde bulabilirsiniz.
* Makarnayı biraz az haşlarsanız fırında yeniden pişeceği için hamur olmaz.
* Makarna normal makarnadan farklı pirinçten yapıldığından beyazdır.
* İsteyen kabuklu deniz ürünleri ile yapabilir.
İLMİYLE AMEL ETMEYEN, BÜLBÜL GİBİ ÖTSE DE KARGAYLA BİR TUT.
2 yorum:
Nefis görünüyor gerçekten
Denemek lazım
Ellerinize sağlık
Sevgiler
Türkiye'de pirinç makarnası var mı? Hiç duymadım. Aslında içindeki sebzelerle enfes gözüküyor. O aletten ben de aldım pazardan ama solak olduğumdan herhalde kullanamıyorum. :)) Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder