Malzemeler:
1- Peynirli ızgara ekmek için:
* Artan peynir parçaları
* 1 domates(ince doğranmış)
* 1 yeşil sivri biber(ince doğranmış)
* 1-2 yumurta
* Bolca kıyılmış maydanoz,dereotu
* Karabiber,pul biber
* Tuzu peynire göre koyun
* Üzeri için tereyağ
2- Kıymalı ızgara ekmek için:
* Bir miktar kıyma
* 1-2 yumurta
* Küçük bir kuru soğan(incecik doğranmış)
* 1 domates(doğranmış)
* 1 sivri biber(doğranmış)
* Bolca kıyılmış maydanoz
* Tuz
* Üzeri çin tereyağ
* Karabiber,pul biber
3- Karışık malzemeli ızgara ekmek için:
* Az miktar sucuk( sosis,salam,pastırma da olabilir)
* 1-2 yumurta
* 1 domates(doğranmış)
* 1 tane yeşil sivri biber(doğranmış)
* Üzeri için tereyağ
* Tuz ve baharat malzemeye göre konulmalı,
Yapılışları: Evimizdeki bayat ekmekleri değerlendirmek için yapılan ızgara ekmek çeşitlerinin yapılma teknikleri aynıdır.
Peynirli için bütün malzemeler karıştırılır ekmekler üzerine sürülür,fırında ızgara yapılır,üzerine hemen tereyağ konulursa lezzetli olur.Tercihe göre üzerine sucuk ta konulabilir.
Kıymalı için , içine soğan ilave edilerek çiğden ekmek üzerine sürülerek ızgara yapılır,sıcakken tereyağ konur.
Karışık için, İstediğiniz malzeme küçük küçük doğranır yumurta ile karıştırılır ekmek üzerine sürülür,ızgara ekmekler sabah kahvaltısında çok besleyicidir.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Bayat ekmekler degerlendirilir.
* Artan peynirler kullanılır.
* Sabah kahvaltılarında hemen yapılayacak,besleyici bir çeşittir.
* Peynirli ve kıymalısı pide gibi olur.
* Sucuklu yani karışık olan pizza gibi oluyor.
* Peynirliye ve sucukluya tuz dikkatli konulmalıdır.
* Sucukluya baharat konulmayabilir.
* Sucuk yağlı olduğundan tereyağ ilave yapılmayabilir.
* Bütün çeşitlere istenilirse tereyağ yerine kaşar peyniride konulabilir.
* Ekmekler malzeme sürülmedende yağlanabilir.
* Malzemelerin içine istenilirse yağ konulabilir.
KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, GELİNİM SEN ANLA
10 yorum:
ellerine sağlık yapmayalı epey olmuş en çok annem yapardı çocukluğumuzda...
Ohhh Ohhh bunlarda ne ...
Yarın deneyebildiklerımı denıyeceğim...çok güzel görünüyorlar ve bayat ekmeklerı de degerlendirme acısından iyi olur.
Tarifler için cok sağol..
Sevgilerle...
Ellerine sağlık annemineli.
Daha kahvaltı yapmadım çok
leziz görünüyorlar:)
ÇOKK güzel görünüyorlar nasıldaa acıkmışımm ellerinize sağlık bugün olmazda artık yarın yapılsın bu tarifler
sevg lerr
çok lezzetli ve yapımı için çok pratik görünüyorlar. ilk fırsatta deniyim sucuklusunu :)
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar. Kızınız da gelininiz de şanslıymış...
Ellerine sağlık canım.
Bugun vaktim olursa hazırlayayım da yarın fırınlarım... :)
Canım ellerine sağlık ekmeklerin hepsi harika bir tanesini aldım öpüyorum...
bloğumu ziyaretiniz için teşekkür ederim.öğrencilik yıllarında ne çok yapardım o günlerin kokusu geldi burnuma anılarım canlandı paylaşımın için teşekkürler dostlukla
Canım arkadalarım,ziyaretinize teşekkür eder.Gönül dolusu sevgi ve saygılar iletiyorum......
Yorum Gönder