22 Ocak 2010 Cuma

Fırında Yalancı Karnabar Kızartması

Malzemeler

* 1 tane orta boy karnıbahar
* 2-3 tane yumurta
*1 çay bardağı beyaz un veya galeta unu
* Karabiber
* Tuz
*Üzeri için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı: Karnıbaharlar küçük dallara ayrılarak buharda haşlama kabında haşlanır.Yumurta, tuz, karabiber ve un iyice çırpılır. Karnıbahar dalları bu bulamaça batırılarak kağıt yayılmış fırın tepsisine dizilir. 175 derecede 30-35 dk.kızartılır. Servis sırasında sarımsaklı yoğurt dökülebilir.

Afiyet Şeker Olsun........

NOT:
* Karnıbahar haşlarken kokusunu almak için içine birazcık ekmek atın.
* Haşlayacağınız malzemeleri buhar yöntemi ile haşlarsanız besin değeri eksilmez
* Haşlamalarınızı suda yaparsanız, haşlama suyunu çorbalarda kullanın.
* Aynı yöntemle brokoli ve havuçta yapabilirsiniz.
* Haşlama kızartmadan daha sağlıklıdır.
* Fırında pişirmek yağda kızartmaktan daha sağlıklıdır.
* Karnıbaharın yanına havuçta koyup fırınlayabilirsiniz.
* Karnıbahar kızartması sarımsaklı yoğurt ile çok lezzetli olur.
* Fırınladığımız karnıbaharlarıda sarımsaklı yoğur ile sevis yapın.
* İsterseniz üzerine biberli yağ yakabilirsiniz.
* Üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
* Yoğurt üzerine domates sosuda yapabilirsiniz.
* Yoğurt üzerine ketçap ta dökebilirsiniz.

* Yukardaki aparat tencerede buharda haşlama aparatı,
* Tencere içine su koyup malzemeleri bu aparat üzerine yerleştirip
alttan kaynatıyorsunuz.Buharda pişirme gerçekleşiyor.

HEM KARNIM TOK OLSUN, HEM DE ÇÖREĞİM TAM OLSUN

5 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

karnıbahar kızartmasını çok severim ama yağlı olması nedeni ile yapmazdım. bu tarif çok iyi oldu. nefis görünüyor ellerine sağlık.

hikayelerdirgeriyekalan dedi ki...

svg.arkadaşım,tesadüf bugün yapmış idim ama senin tarifinden biraz farklı...hani bilinen yağda kızarttığımız usulde...tarifin için özellikle teşekkür ediyorum hakikaten sağlık açısından denemeye değer:)
Sevgiyle kalın

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Hem de sağlıklı!
Sevgiler...

annelili dedi ki...

Karnabaharı severim. Sizinki çok daha hafif gözüküyor. Denemek lazım.

çiğdem dedi ki...

nefis görünüyor bugün ne pişirsem diye düşünürken bu tarif ilaç gibi geldi.paylaştığın için yüreğine sağlık kardeşim