14 Ocak 2010 Perşembe

Hamsi Pişirmede Püf Noktaları


* Hamsi kızartacaksanız yağınız uygun sıcaklığa gelmeden hamsileri atmayın.

* Sıcaklık uygun olmazsa,hamsiler yağı çeker,rengi soluk,eti gevşek ve sindirimi zor olur.

* Yağın sıcaklığının uygun olup olmamasını içine küçük bir parça ekmek atın,hemen kızarıyorsa olmuştur.

* Hamsi kızartacağınız unu mutlaka eleyin,

* Unu kullanmak ,hamsinin etinin hassasiyetini kızgın yağdan korumaktır.

* Unun topak olması hamsinin lezzetini bozar.

* Mısır unu olursa daha leziz olur.

* Hamsiyi mutlaka zeytinyağında kızartın.

* Buğulama,kızartma,fırında yaparken mutlaka defne yaprağı kullanın,

* Hamsiyi kızartırken,ızgara yaparken mutlaka kuru olmalıdır.

* Islak hamsi pişerken içi kurur.

* Islaklığı yada bir kağıt havlu ile alın,

* Izgara yaparken,tuz,karabiber,pul biber ve azıcık zeytinyağında harnamlarsanız daha lezzetli olur.Aynı zamanda suyunuda alır.

* Hamsi mutlaka taze olmalıdır.

* Karadeniz hamsisi tercih edilirse iyi olur.

* Hamsi kokusunu ellerinizden çıkarmak için,soğuk suyu ile sabunlayın,sonrada limon veya sirke ile ovun,tekrar yıkayın.

* Hamsinin artık çok çeşitli yemeklerini yapıyorlar.

* Trabzon'da hamsiyi öğrendim.
* Diğer balıklarda da bu yöntemler geçerlidir.
EN KOLAY GÜN,DÜNDÜR.

7 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Yine harika bir blog sayfası daha. Ülkemin becerikli ellerinin hazırladığı nefis yemekleri, tatlıları, pastaları bu güzel sayfalarda görmek tanımak çok güzel. Yürekten kutluyor teşekkür ediyorum.

Adsız dedi ki...

Bu güzel bilgiler icin tesekkür ederim.

Hamsi yaparken isme yarayacak...

Sevgiler, selamlar...

Afet Ergü Şaşmaz dedi ki...

Bunlar gerçekten bilmemiz gerekenler, ne iyi ettiniz, teşekkürler arkadaşım.

Newbahar dedi ki...

Bizler hamsiyide balık olarak adlandırırız. Bir keresinde Trabzon sürmenedeyken bir lokantanın camında ''balık ve hamsi bulunur'' yazıyordu. Çok gülmüştük eşimle. Hamsi gerçekten özel bir tat. Daha dün akşam soframızın baştacıydı. Yanında marul salatası olmazsa olmazı değil mi?
Sevgiler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım konuklarım; içten gelen duygularınıza kucak dolusu öpücük gönderiyorum.Ben de balık çeşitlerine balık derim,HAMSİ ayrıdır,o Hamsi'dir.İlginize saygı ve sevgilerde benden......

CAHİDE dedi ki...

Çok güzel bilgiler,teşekkür ederim.Hamsiye bende bayılırım.Hayırlı cumalar dilerim...

gül dedi ki...

ANNEMİN ELİ blogunuz çok hoş.ben hamsiyi yagda hiç yapmam.patatesli ve bol soganlı bugulamasına bayılırım.takıpcnızım inşallah.hayırlı günler.