Malzemeler:
* 2 su bardağı akşamdan ıslanmış kuru fasulye
* 250 gram kuş başı koyun eti
* 2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ veya margarin
* 1 yemek kaşığı karışık biber ve domates salçası
* 5-6 diş sarımsak
* 1 domates (iri doğranmış)
* 1 tane yeşil biber
* 1 tane kırmızı biber
* Pul biber ve karabiber
*Tuz
Yapılışı: Soğanlar tencerede yağ içinde kavrulur içine etler ilave edilip kavurma işlemine devam edilir, Kuru fasulye ve diğer bütün malzemeler konup tuzu ve baharatları ilave edilir ve yemeğin
üstünü örtecek kadar su konulur pişmeye bırakılır.Fasulyeler yumuşayınca kadar pişirilir.Yanına pirinç pilavı yapılırsa çok yakışır.
Afiyet Şeker olsun.
NOT:
* Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatırsanız yemek daha çabuk pişiyor.
* Kuru fasulyeler haşlanarakta yemek yapılıyor.
* Kuru fasulyeyi önceden haşlamak besin değerini düşürüyor.
* Yemek yapmadan önce haşlamak kuru fasulyenin gazını azaltır.
* Kuru fasulyenin etli, kıymalı, sucuklu, pastırmalı, etsiz, zeytinyağlı, pilaki, piyaz gibi çeşitlerini yapabiliriz. Artık pastası bile yapılıyor.
* Kuru fasulye yemeğinin yanında turşu, kuru soğan ve pilav vazgeçilmezlerdir.
* Kuru fasulyeyi ben düdüklüde yaparım.
* Kuru fasulye eskiden fakir yemeği idi...
AĞZI AÇIK AYRAN DELİSİ
7 yorum:
Merhabalar..Kurufasulye çok güzel olmuş.Ellerize sağlık..
Aboo ben kurufasulye pişirmeyelı ne cok zaman olmuş..
Canım istedı..
Ellerıne sağlık.
Sevgilerle...
Emeklerine sağlık. Kuru fasulye-pilav bizim evde ayrılmaz ikili olarak kaşık kaşık yenir.
eskiden fakir yemegiymiş ama şimdi fiyatından yanına yaklaşılmıyor maalesef.ellerine saglık.
HIMM ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAGLIK YANINA MİS GİBİ BİR PİLAV BİRDE KÖPÜKLÜ AYRAN OF YEMEDE YANINDA YAT :))
ooh yanında da pilav süper ikili
ellerine sağlık
sevgiler
Kuru fasulye, Bizim kültürel yemeklerimizden biri olarak görüyorum.Hepinizin yaptığı bu güzel ve zarif yorumlara teşekkür ediyorum.Her zaman güzel yorumlarınızı bekliyorum.Sevgi ve saygılarrrrr.
Yorum Gönder