Malzemeler:
* 1 tane büyük boy havuç
* 2 orta boy patates
* 15-20 tane kornişon torşu (salatalık turşusu)
* Bir büyük kase haşlanmış bezelye
* Bir kase mayonez(ev yapımı mayonez olabilir)
* Biraz limon suyu
* Tuz
* İstenilirse hazır garnitür kullanılabilir.
Yapılışı: Havuç ,patates, haşlanarak küp küp doğranır.Kornişon turşularda küçük doğranır.Haşlanmış bezelye ve diğer bütün malzemeler mayonezle karıştırılarak salata oluşturulur.Üzeri pul biberle süslenebilir.
Afiyet Şeker olsun....
Evde Mayonez Yapımı: Bizler eskiden mayonezi evde kendimiz yapardık.İsteyen sağlık açısından yine kendi yapabilir. Mayonez yapmak o yıllarda bayanlar arasında beceriklilik kıstası olarak değerlendirilirdi. Mayonezi her kes tutturamazdı.Esas mayonezde ne patates püresi ,nede nişaşta vardır.
Malzemeler:
* 2 yumurta sarısı
* Ayçiçek yağı (tahmini 1,5 su bardağı)
* 3-4 orta boy haşlanmış ezilmiş patates
* 1 limonun suyu
* Tuz
Yapılışı: Yumurta sarısı mikser veya elde iyice çırpılır, ayçiçek çok yavaş damla damla yumurta sarılarına yedirilir,bu işlem yumurta beyazlaşana kadar çırpılmaya devam edilir (en az 30 dk
çırpılmalıdır).Üzerine limon suyuda ara ara ilave edilir.Limon suyu mayonezin bozulmasını engeller.Mayonez olduğu zaman içine ezilmiş patates(püre şeklinde)ilave edilir karıştırılır.Patates püresi mayonezin kıvamını ayarlar.Garnitür ilave edilince Amerikan salatası olur.
Afiyet Şeker Olsun.....
Farklı Bir Ev Yapımı Mayonez Tarifi:
Malzemeler:
* 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişaştası
* 1 su bardağı su
* 1,5 su bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta sarısı
* 1 limonun suyu
* Tuz
Yapılışı: Nişaşta bir tava içinde bir su bardağı su ile hafif ateşte pelte gibi pişirilir(kağıt beyazı olana kadar pişecek) yumurta sarısı çırpılmaya başlanacak yağ damla damla akıtılarak çırpılmaya devam edilecek yağ bitene kadar iyice çırpılacak(tahmini 30 dk) limon ilave edilecek soğuyan nişaşta peltesi ile karıştırılacak,mayoneziniz hazır olacak.Garnitür ile karıştırılınca Amerikan salatası olur.
Afiyet Şeker Olsun......
NOT:
* Asıl mayonez sadece yumurta sarısı , yağ, limon suyu ve tuz ile olur.
* En aşağı 1 veya 1,5 saat çırpılmalıdır.
* Yağ en küçük damla şeklinde damlatılır.
HER BAYANIN KOCA GÖRMEZ BİR HESABI OLMALIDIR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder