Malzemeler:
* 2 tane büyük kuru yufka
* Tava
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
İç Malzemesi:
* İstediğiniz malzemeyi koyun
* Ben kıymalı yaptım
* Siz peynirli,patatesli,pırasalı, ıspanaklı, sucuklu, pastırmalı, patlıcanlı yapabilirsiniz.
* Yapılışı:
* Kuru yufkaları ikiye veya üçe ayırın
* Su da ıslatın
* Daha geniş anlatımı için buradan bakabilirsiniz
* Tavayı ocağa koyun altını açın
* Tava iyice ısınsın
* 1 tatlı kaşığı yağ koyun
* Kızmasını bekleyin
* Tavaya bir kat yufka koyun
* Kızarmasını bekleyin
* Kızarmadan çevirmeyin
* Düz bir tabak veya kızartma kapağı ile ters çevirin
* Aynı işlemi yufkaların yarısına kadar ters yüz yaparak kızartın
* Ara sıra tavayı yağlayın
* Yarılanmış yufkaya iç malzemesi koyun
* Kalan yufkadan bir parça iç malzemesinin üzerine kapatın
* Kapak ile iyice bastırın
* Kalan yufkaları yine ters yüz kızartın
* Börek çok kalın olmasın
* Pişen böreği tahta üzerinde kesin
* İsterseniz üzerine tereyağ sürün
* Börek çok lezzetli kolay yapılır.
* Böreği sıcak sıcak sahura yapın ve hemen servis yapın
* Evinize ramazanda bolca kuru yufka bulundurun her an börek yapın
* Kuru yufkalı börekler için Tık tık..
* Başka börekler için Buraya tıklayın.
*Afiyet Olsun...
KAÇANIN ANASI AĞLAMAZ
1 yorum:
That looks absolutely great!!!
Yorum Gönder