Malzemeler:
* 1 dolu yemek kaşığı tereyağ veya margarin
* 1 su bardağı silme beyaz un
* 5-6 çorba kaşığı toz şeker
* 2 su bardağı soğuk süt
* 1 paket vanilya
* 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri İçin:
* 1 büyük kase Hindistan cevizi
* Süslemek için çikolata sosu
İçli Yapmak İçin:
* Dövülmüş ceviz veya Antep fıstığı
* Tarçın
Yapılışı:
* Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ocağın altını yakın
* Tereyağını eritin üzerine unu koyun ve kavurun ( 3-4 dk.)
* Üzerine şekeri ilave edin ve ocak üzerinde 1-2 dk. daha çevirin
* Unlu karışıma yavaş yavaş soğuk sütü dökün ve sürekli karıştırın
* Çok koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ( Her marka una göre değişebilir çok koyu bir muhallebi kıvamı olacak)
* Üzerine Hindistan cevizini dökün ve 3-4 dk. mikserle çırpın
* Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun
* 1 saat dolapta kendini toplasın
* Dolaptan çıkan koyu kıvamlı muhallebiyi iyice yoğurun
* Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın
* Avucunuzun içinde yuvarlak toplar yapın
* İçini cevizli yapmak isterseniz hamur parçası avucunuzun içinde ortasını biraz cevizli tarçın koyun
* Elinizde yuvarlayın ve top haline getirin
* Hindistan cevizini bolca geniş bir tepsiye dökün
* Üzerine yaptığınız hamur toplarını atın ve yuvarlayın
* Topların her tarafını Hindistan cevizine bulayın
* Tepsiyi sık sık sallayın
* Servis yapana kadar buzdolabında bekletin
* Servis sırasında çeşitli soslarla süsleyerek servis yapabilirsiniz.
* İsteyen sade servis yapar.
Çok lezzetli bu tatlıyı hemen yapabilirsiniz
* Afiyet Olsun
GÖZDEN IRAK OLAN GÖNÜLDEN IRAK OLUR.
1 yorum:
bayram için güzel bir ikram eilnize sağlık
Yorum Gönder