3 Temmuz 2014 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE VE BARBUNYA YEMEĞİNİN YAPILIŞI
Malzemeler:
* 250 gr ayıklanmış yıkanmış doğranmış taze fasulye
* 500 gr taze veya dondurucudan çıkan barbunya
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 2 tane soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tane kesme şeker
* 1 tane soyulmuş ve halka halka doğranmış havuç
* 2 tane iri doğranmış yeşil biber
* Tuz
Yapılışı:
* Fasulyeleri yıkayın ve doğrayın
* Benim barbunyayı derin dondurucudan çıkardım.
* Taze barbunya olursa içlerini çıkarın
* Barbunyayı az su içinde 5 dk. kaynatın
* Koyu renginin çıkmasını sağlarız
* Havucu,biberi,soğanı ve domatesi doğrayın
* Ben düdüklü tencerede pişirdim
* Tencereye zeytinyağı koyun kızdırın soğanları kavurun
* Salçayı koyun
* Üzerine sıra ile biberleri, havuçları sarımsakları atın kavurun ( 5 dk)
* Barbunyayı ve fasulyeleri ilave edin kavurun
* Bütün malzemeyi sararana kadar kavurun
* Tuz ve şekeri koyun
* Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su koyun
* Tencerenin kapağını kapatın
* Önce harlı ateşte kaynatın
* Daha sonra kısık ateşte 30 dk.dan daha fazla pişmesini sağlayın pişmezse ocakta daha çok tutun
* Pişince altını kapatın
* Kapağını hiç açmayın
* Tencerenin içinde soğusun ( hatta bir gece bekletin tüketin)
* Soğuduktan sonra servis yapın
* Afiyet Olsun.
MAYASIZ YOĞURT TUTMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder