Malzemeler:
* 2 veya 3 yumurta
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 su bardağında 2 parmak az toz şeker ( tercihe göre)
* 2 yemek kaşığı erimiş tereyağ veya sıvı yağ
* 1 çay kaşığı tepeleme karbonat veya kabartma tozu
* Vanilya (tercihe göre)
* 1 su bardağı elenmiş un ( kıvama göre artabilir veya eksilebilir)
* 1 çimdik tuz
Yapılışı:
* Pankek yapmak için bütün malzemeleri önceden hazırlayın
* Yumurta ve şekeri ( şeker koymadan da olur) iyice çırpın
* Şeker tamamen erisin
* Şeker koymadan yaparsanız yumurtayı tek başına çırpın
* Unun üzerine kabartma tozu ve vanilyayı koyun eleyin
*Yumurta ve şekere yavaş yavaş un karışımını ekleyin ve çırpın
* Kalan malzemeleri ilave edin
* Çırpın
* Sıvı malzeme pütürsüz ve akışkan olmalıdır.
* Kıvamı boza gibi olmalıdır.
* Un az gelirse ekleyebilirsiniz
* Tavanızı ocakta iyice ısıtın
* Karışımdan kepçe ile bir kepçe alın
* Sıcak tavaya yuvarlak yuvarlak dökün
* Pankekin üzeri göz göz olunca spatüle ile ters çevirin
* Bu arada ocağın altını kısın
* Üzeri kızaran pankeklerin diğer tarafları kızarınca tavadan alın
* Krepten veya akıtmadan daha kalın olmalıdır.
* Çocukların çok sevdiği bir kahvaltı seçeneğidir.
* Pankeki şekersiz yaparsanız üzerine bal,reçel veya başka tatlı malzemeler dökün
* Daha büyük ölçüde pankek yapabilirsiniz.
* Pankek şekersiz olursa tuzlu malzemelerle de tüketebilirsiniz
* İstediğiniz malzemelerle süsleyin* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun...
ECEL GELDİ CİHANA, BAŞ AĞRISI BAHANE
2 yorum:
elinize sağlıkkkk...
Ellerinize sağlık güzel görünüyor
Yorum Gönder