11 Temmuz 2014 Cuma

İFTARA KOLAY SEBZELİ TAVUK SARMANIN YAPILIŞI VE TARİFİ


Malzemeler:
* 3 tane biftek ( iyice dövülmüş)
* 2 tane soyulmuş ve doğranmış patates
* 1 kase arpacık soğan
* 1 kase veya küçük bir kavanoz garnitür
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz , karabiber

Üzeri İçin:
* 3 kalın dilim kaşar peyniri


Yapılışı:

* Öncelikle tavuk biftekleri kendiniz veya kasaba dövdürün
* Tezgaha ince piftekleri yayın üzerine garnitürden 1 dolu yemek kaşığı koyun
*  Elinizle sarma yapar gibi sarın ve kürdan batırın ve kapatın
* Fırın tepsisine dizin
* Geniş bir kapta salçayı ve 2 su bardağı suyu iyice karıştırın
* Sarmaların yanına patatesleri koyun


* Artan garnitür olursa onuda suya ilave edin
* Arpacık soğanları koyun
* Tereyağını yemeğin üzerine parça parça koyun
* Tuz ve baharat ekleyin



* 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dk. pişirin
* Tavuklar pişince tavukların üzerine kaşar dilimlerini koyun
* Fırında 5 dk. daha tutun


* Kaşarlar eriyene kadar kızartın
 * Fırından çıkarın 



 * Fırından çıkan yemeği sulu olarak servis yapın
* Yanına pilav koyarak servis yapın.
* Tuz,yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.

* Sarmayı dilimleyin
* Afiyet Olsun...

GAMMAZ OLMASA TİLKİ PAZARDA GEZER.

2 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Nurşen Aksoy dedi ki...

Mımmm nefis olmuş,ellerinize sağlık..Afiyetle..