17 Temmuz 2014 Perşembe
İFTARA YALANCI ÇİĞ KÖFTE YAPIMINI ÖĞRENMEK İSTERMİSİNİZ?
Malzemeler:
* Kişi başı bir çay bardağı ince köftelik bulgur ( küçük çay bardağı)
* 2-3 tane büyük domatesin rendesi veya 2-3 su bardağı domates suyu
* 1 büyük bir soğan rendesi
* 1 dolu yemek kaşığı biber salçası arzuya göre birazcık domates salçası
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
* 1-2 limonun suyu
* Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 çay bardağı su
* 1 kase elinizi batırmak için su
Yemek İçin :
* Bolca marul yaprağı
Yapılışı:
* Bulguru geniş bir kaba koyun
* Üzerine domates rendesi , soğan rendesini ve baharatları, salçayı koyun
* 1 saat bekletin
* 1 saat sonra elinizle bütün malzemeyi yoğurun
* İsteyen robotta yoğursun
* En az yarım saat sürekli yoğurun
* Yoğurmak çok yorucu değil
* Sakız gibi olunca içine yağını koyun biraz kuru ise su ekleyin
* Hazır olan yalancı çiğ köfteye yeşillikleri ilave edin
* Biraz daha yoğurun
* Gözünüz korkmasın domates ile ıslandığından çok çabuk yoğuruluyor.
* Bir kasedeki suya elinizi batırın
* Elinizi sık sık suya batırın daha kolay köfteleri yaparsınız.
* Şekilde görüldüğü gibi parçalar koparın
* Avucunuzda sıkarak şekil verin
* Çok büyük olmayan parçalar koparın
* Marulla veya lavaş ekmekle servis yapın
* Çiğ köftecilerden alacağınız köftelerden daha lezzetli olur.
* Tuz, ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen Acılı yapabilir.
* Afiyet Olsun.
SADAKA SARAYDA KALSIN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Rendelenmiş soğanı ilk yoğurmada mı ekliyoruz fark eder mi?Tarif için teşekkürler
Rendelenmiş soğanı ilk yoğurmada mı ekliyoruz fark eder mi?Tarif için teşekkürler
ımm köfteye asla hayır diyemem :) ellerine sağlık harika görünüyor :)
ellerine sağlık,ben makine ile yapmıştım,daha pratik....keşke resim de çekseydim,karışıklığa denk geldi....ellerine sağlık.
Yorum Gönder