17 Temmuz 2014 Perşembe

İFTARA YALANCI ÇİĞ KÖFTE YAPIMINI ÖĞRENMEK İSTERMİSİNİZ?


Malzemeler:
* Kişi başı bir çay bardağı ince köftelik bulgur ( küçük çay bardağı)
* 2-3 tane büyük domatesin rendesi veya 2-3 su bardağı domates suyu
* 1 büyük bir soğan rendesi
* 1 dolu yemek kaşığı biber salçası arzuya göre birazcık domates salçası
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvı yağ
* 1-2 limonun suyu
* Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 çay bardağı su
* 1 kase elinizi batırmak için su

Yemek İçin :
* Bolca marul yaprağı

Yapılışı:
* Bulguru geniş bir kaba koyun
* Üzerine domates rendesi , soğan rendesini ve baharatları, salçayı koyun
* 1 saat bekletin

* 1 saat sonra elinizle bütün malzemeyi yoğurun
* İsteyen robotta  yoğursun
* En az yarım saat sürekli yoğurun
* Yoğurmak çok yorucu değil
* Sakız gibi olunca içine yağını koyun biraz kuru ise su ekleyin
* Hazır olan yalancı çiğ köfteye yeşillikleri ilave edin
* Biraz daha yoğurun
* Gözünüz korkmasın domates ile ıslandığından çok çabuk yoğuruluyor.

* Bir kasedeki suya elinizi batırın
* Elinizi sık sık suya batırın daha kolay köfteleri yaparsınız.


* Şekilde görüldüğü gibi parçalar koparın
* Avucunuzda sıkarak şekil verin

* Çok büyük olmayan parçalar koparın

* Marulla veya lavaş ekmekle servis yapın
* Çiğ köftecilerden alacağınız köftelerden daha lezzetli olur.
* Tuz, ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İsteyen Acılı yapabilir.
* Afiyet Olsun.

SADAKA SARAYDA KALSIN


4 yorum:

Nilgün dedi ki...

Rendelenmiş soğanı ilk yoğurmada mı ekliyoruz fark eder mi?Tarif için teşekkürler

Nilgün dedi ki...

Rendelenmiş soğanı ilk yoğurmada mı ekliyoruz fark eder mi?Tarif için teşekkürler

emir kokusu dedi ki...

ımm köfteye asla hayır diyemem :) ellerine sağlık harika görünüyor :)

MAZES dedi ki...

ellerine sağlık,ben makine ile yapmıştım,daha pratik....keşke resim de çekseydim,karışıklığa denk geldi....ellerine sağlık.