13 Temmuz 2014 Pazar

ELMALI MİLFÖY RULO BÖREK (ELMALI STRUDEL)


Malzemeler:
* 1 paket milföy hamuru ( 10 lu paket)
* Oklava

İç Malzemesi İçin:
* 70 gr tereyağ
* 1 kahve fincanı galeta unu
* 2 fincan toz şeker
* 3 tane soyulmuş ve küçük küçük doğranmış elma
* 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1 fincan dolusu kuru üzüm.

 Üzeri İçin :
* 1 su bardağı kadar pudra şekeri
* Tel süzgeç (pudra şekerini elemek için)

Yapılışı:
* Öncelikle dondurucudan milföy hamurlarını çıkarın yumuşasın

* Milföy hamurlarını yan yana getirin

* Hamurları birbirine yapıştırın
* Oklava ile açın
* Tam bir milföy hamuru olsun

* Açılan hamura daha önceden yaptığınız iç malzemesini yayarak koyun

* Elinizle milföy hamuru rulo yapın
* Rulo çok sıkı olmasın

* Elinizle düzleyerek rulo olmasına yardım edin

* İster bütün ister uzun uzun dilimleyin
* Ben ikisini de denedim.


*  180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dk. alt üst kızarana kadar pişirin


* Fırından çıkan böreğin soğumasını bekleyin
* Üzerine bol bol pudra şekeri serpin

İç Malzemesinin Yapılışı:
* Geniş bir tavaya tereyağını koyun ve kızdırın

* İçine galeta ununu koyun

* Yağın içinde iyice galeta ununu kavurun (2-3 dk)
* Galeta unu çok güzel bir lezzet katıyor ve elmanın sulanmasını engelliyor.

* Elmaları küçük küçük doğrayın ( hemen kullanılmazsa limonlu su da bekletin)

* Elmaları tavaya ilave edin ve kavurun (2 dk.)

* Elmaların üzerine şekeri ve üzümleri ilave edin kaşıkla karıştırın ( şeker ölçüsü size kalmıştır.)

* Cevizleri ve tarçını ekleyin
* İç harcı tamamlanmış oldu, ocağın altını kapatın soğumasını bekleyin

* Soğuyan malzemeyi hamurda kullanın
* Yabancıların meşhur Elmalı Strudel pastalarını ben milföy yufkası ile denedim çok başarılı oldu.
* Afiyet Olsun..


SAHİPSİZ EVE İT BUYRUK.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çok pratik ve lezzetli olmuş,ellerine sağlık canım..