Malzemeler:
* 1 paket milföy hamuru ( 10 lu paket)
* Oklava
İç Malzemesi İçin:
* 70 gr tereyağ
* 1 kahve fincanı galeta unu
* 2 fincan toz şeker
* 3 tane soyulmuş ve küçük küçük doğranmış elma
* 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1 fincan dolusu kuru üzüm.
Üzeri İçin :
* 1 su bardağı kadar pudra şekeri
* Tel süzgeç (pudra şekerini elemek için)
Yapılışı:
* Öncelikle dondurucudan milföy hamurlarını çıkarın yumuşasın
* Milföy hamurlarını yan yana getirin
* Hamurları birbirine yapıştırın
* Oklava ile açın
* Tam bir milföy hamuru olsun
* Açılan hamura daha önceden yaptığınız iç malzemesini yayarak koyun
* Elinizle milföy hamuru rulo yapın
* Rulo çok sıkı olmasın
* Elinizle düzleyerek rulo olmasına yardım edin
* İster bütün ister uzun uzun dilimleyin
* Ben ikisini de denedim.
* 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dk. alt üst kızarana kadar pişirin
* Üzerine bol bol pudra şekeri serpin
İç Malzemesinin Yapılışı:
* Geniş bir tavaya tereyağını koyun ve kızdırın
* İçine galeta ununu koyun
* Yağın içinde iyice galeta ununu kavurun (2-3 dk)
* Galeta unu çok güzel bir lezzet katıyor ve elmanın sulanmasını engelliyor.
* Elmaları küçük küçük doğrayın ( hemen kullanılmazsa limonlu su da bekletin)
* Elmaları tavaya ilave edin ve kavurun (2 dk.)
* Elmaların üzerine şekeri ve üzümleri ilave edin kaşıkla karıştırın ( şeker ölçüsü size kalmıştır.)
* İç harcı tamamlanmış oldu, ocağın altını kapatın soğumasını bekleyin
* Soğuyan malzemeyi hamurda kullanın
* Yabancıların meşhur Elmalı Strudel pastalarını ben milföy yufkası ile denedim çok başarılı oldu.
* Afiyet Olsun..
SAHİPSİZ EVE İT BUYRUK.
1 yorum:
Çok pratik ve lezzetli olmuş,ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder