23 Temmuz 2014 Çarşamba

HAŞHAŞLI ŞERBETLİ TATLI KURABİYE YAPILIŞI VE TARİFİ


Malzemeler:
* 250 gr yumuşak margarin
* 1 tane yumurta
* 1 çay bardağı şeker ( küçük çay bardağı)
* 2 yemek kaşığı dolusu kakao
* 3 çay bardağı elenmiş un ( büyük çay bardağı)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya


Şerbeti İçin:
* 1 su bardağından biraz az toz şeker ( isterseniz daha fazla koyun)
* 1,5 su bardağı su
* 5-6 damla limon suyu

Üzeri İçin:
* 1 dolu kase mavi haşhaş ( marketlerde ve aktarlarda satılıyor)
* 1 kase su

Yapılışı:
*Hamur malzemelerini geniş bir kaba koyun

* Önce kaşıkla malzemeleri iyice karıştırın

* Elinizle hamur özleşene kadar yoğurun
* Elinizin ortasında ceviz büyüklüğünde toplar yapın

* Bütün hamuru top haline getirin ve tepsiye dizin


* Tepsinizin yanında su ve haşhaş hazır olsun

* Topları önce suya batırın
* Suya batan topları mavi haşhaşa batırın

* Bütün topların haşhaşa batırma işi bitince
* Yağlanmış tepsiye dizin
* 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin


* Başka bir tarafta şerbeti kaynatın

* Şerbeti ılık duruma getirin
* Kurabiyeleri fırına koymadan şerbeti kaynatın
* Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine ılık şerbeti dökün
* Bol şerbetli seven daha çok şerbet dökebilir.

* Şerbeti çeken kurabiyeleri hem tatlı hem kurabiye gibi servis yapabilirsiniz

* Afiyet Olsun..


DELİ İLE ÇIKMA YOLA BAŞINA GETİRİR BELA.

2 yorum:

Coşkunlu Figen dedi ki...

Nefis görünüyor ellerinize sağlık İftar tatlısı olarak süper olur Deneyince sonuçlarını paylaşırım ..Sevgiler..

selma tamer dedi ki...

hashasın cıtır dokusunu cok severım ellerınıze sağlık