Malzemeler:
* 250 gr yumuşak margarin
* 1 tane yumurta
* 1 çay bardağı şeker ( küçük çay bardağı)
* 2 yemek kaşığı dolusu kakao
* 3 çay bardağı elenmiş un ( büyük çay bardağı)
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Şerbeti İçin:
* 1 su bardağından biraz az toz şeker ( isterseniz daha fazla koyun)
* 1,5 su bardağı su
* 5-6 damla limon suyu
Üzeri İçin:
* 1 dolu kase mavi haşhaş ( marketlerde ve aktarlarda satılıyor)
* 1 kase su
Yapılışı:
*Hamur malzemelerini geniş bir kaba koyun
* Önce kaşıkla malzemeleri iyice karıştırın
* Elinizle hamur özleşene kadar yoğurun
* Elinizin ortasında ceviz büyüklüğünde toplar yapın
* Bütün hamuru top haline getirin ve tepsiye dizin
* Topları önce suya batırın
* Suya batan topları mavi haşhaşa batırın
* Bütün topların haşhaşa batırma işi bitince
* Yağlanmış tepsiye dizin
* 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin
* Başka bir tarafta şerbeti kaynatın
* Şerbeti ılık duruma getirin
* Kurabiyeleri fırına koymadan şerbeti kaynatın
* Bol şerbetli seven daha çok şerbet dökebilir.
* Şerbeti çeken kurabiyeleri hem tatlı hem kurabiye gibi servis yapabilirsiniz
* Afiyet Olsun..
DELİ İLE ÇIKMA YOLA BAŞINA GETİRİR BELA.
2 yorum:
Nefis görünüyor ellerinize sağlık İftar tatlısı olarak süper olur Deneyince sonuçlarını paylaşırım ..Sevgiler..
hashasın cıtır dokusunu cok severım ellerınıze sağlık
Yorum Gönder