12 Temmuz 2014 Cumartesi

BAMYA KIZARTMASININ YAPILIŞI VE TARİFİ (EGE VE MARMARA BÖLGESİ)



Malzemeler:
* 250 gr en irilerinden bamya
* 2 tane çırpılmış yumurta
* 1 küçük kase mısır unu
* Tuz,baharat
* Kızartmak için bol zeytinyağ veya sıvı yağ
* Kızartma tavası
* Limon suyu veya limon tuzu

Sosu İçin:
* 2 tane kabuğu soyulmuş rendelenmiş iri domates
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz


Yapılışı:
* İri bamyaları yıkayın ve kurulayın

* Bamyaların tepelerini ayıklayın

* Yumurtayı  ve mısır ununu ayrı ayrı tabaklara koyun

* Geniş bir tencereye limon tuzu,tuz koyarak su koyun ve kaynamaya bırakın

* Kızartma tavasına yağ koyun bekletin

* Bamyaları limonlu su da haşlayın ( biraz diri haşlayın)

* Haşlanan bamyaları  süzün hemen soğuk suya tutun

 * Mısır ununa tuz ve baharat ekleyin karıştırın

* Bamyaları önce una sonra yumurtaya batırın

* Tavadaki yağın altını açın iyice yağı kızdırın

* Yumurtalı ve unlu bamyaları kızgın yağda kızartmaya başlayın

* Bamyaların yumurta ve una batırılışı

* Bamyaları arkalı önlü kızartın

* Kızaran bamyaları kağıt havluya çıkarın

* Başka bir tarafta domates rendesini, tuzu ve sarımsağı bir kapta bir taşım pişirin

* Bamyaları servis tabağına alın

* Kızaran bamyaların üzerine domates sosu dökün

* İsteyen sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
* Afiyet Olsun...


GİDİLMEYEN YER SENİN DEĞİLDİR..

1 yorum:

Çilekli Mutfak dedi ki...

Ellerinize sağlık bamyayı çok severim ;)