Malzemeler:
* 250 gr en irilerinden bamya
* 2 tane çırpılmış yumurta
* 1 küçük kase mısır unu
* Tuz,baharat
* Kızartmak için bol zeytinyağ veya sıvı yağ
* Kızartma tavası
* Limon suyu veya limon tuzu
Sosu İçin:
* 2 tane kabuğu soyulmuş rendelenmiş iri domates
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
Yapılışı:
* İri bamyaları yıkayın ve kurulayın
* Bamyaların tepelerini ayıklayın
* Yumurtayı ve mısır ununu ayrı ayrı tabaklara koyun
* Geniş bir tencereye limon tuzu,tuz koyarak su koyun ve kaynamaya bırakın
* Kızartma tavasına yağ koyun bekletin
* Bamyaları limonlu su da haşlayın ( biraz diri haşlayın)
* Haşlanan bamyaları süzün hemen soğuk suya tutun
* Mısır ununa tuz ve baharat ekleyin karıştırın
* Bamyaları önce una sonra yumurtaya batırın
* Tavadaki yağın altını açın iyice yağı kızdırın
* Yumurtalı ve unlu bamyaları kızgın yağda kızartmaya başlayın
* Bamyaların yumurta ve una batırılışı
* Bamyaları arkalı önlü kızartın
* Kızaran bamyaları kağıt havluya çıkarın
* Başka bir tarafta domates rendesini, tuzu ve sarımsağı bir kapta bir taşım pişirin
* Bamyaları servis tabağına alın
* Kızaran bamyaların üzerine domates sosu dökün
* İsteyen sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
* Afiyet Olsun...
GİDİLMEYEN YER SENİN DEĞİLDİR..
1 yorum:
Ellerinize sağlık bamyayı çok severim ;)
Yorum Gönder