Malzemeler:
* 1 kase artan her hangi bir pirinç pilavı veya bulgur pilavı
* 200 gr yağsız dana kıyması
* 1 tane rende veya çok küçük doğranmış kuru soğan
* 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber
Kızartmak İçin:
* 2 tane çırpılmış yumurta
* 1 küçük kase un
* Tava
* 1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
* Kıymayı ikiye ayırın
* Bir tava içinde az sıvı yağda soğanı kavurun
* Üzerine kıymanın yarısını koyun kavurun
* Geniş bir kap içinde pilavı ve çiğ kıymayı karıştırın
* Üzerine kavrulan kıymayı koyun
* Baharatları,tuzu ve maydanozu ilave edin
* İyice yoğurun
* Elinizle biraz irice köfte haline getirin
* Elinizi arada sırada suya batırırsanız daha rahat şekil alır.
* Yapılan köfteleri önce çırpılmış yumurtaya sonra una bulayın
* Kızgın yağda arkalı önlü kızartın
* Kızaran köfteleri kağıt havluya çıkarın
* Fazla yağ kağıt havluda kalır.
* Aynı köfteyi fırında kızartmadan yapmak için burayı tıklayın.
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun...
KALAYLI BAKIR KÜFLENMEZ.
1 yorum:
harika gözüküyor, deneyeceğim inşallah...
Yorum Gönder