5 Temmuz 2014 Cumartesi

SAHURDA KURU YUFKADAN HEMEN YAPILACAK TAVA BÖREĞİ YAPILIŞI VE TARİFİ


Malzemeler:
* 2 tane büyük kuru yufka
* Tava
* 1 kahve fincanı sıvı yağ

İç Malzemesi:
* İstediğiniz malzemeyi koyun
* Ben kıymalı yaptım
* Siz peynirli,patatesli,pırasalı, ıspanaklı, sucuklu, pastırmalı, patlıcanlı yapabilirsiniz.

* Yapılışı:
* Kuru yufkaları ikiye veya üçe ayırın
* Su da ıslatın
* Daha geniş anlatımı için buradan bakabilirsiniz

* Tavayı ocağa koyun altını açın
* Tava iyice ısınsın
* 1 tatlı kaşığı yağ koyun
* Kızmasını bekleyin

* Tavaya bir kat yufka koyun
* Kızarmasını bekleyin
* Kızarmadan çevirmeyin

* Düz bir tabak veya kızartma kapağı ile ters çevirin

* Aynı işlemi yufkaların yarısına kadar ters yüz yaparak kızartın
* Ara sıra tavayı yağlayın

* Yarılanmış yufkaya iç malzemesi koyun
* Kalan yufkadan bir parça iç malzemesinin üzerine kapatın
* Kapak ile iyice bastırın
* Kalan yufkaları yine ters yüz kızartın
* Börek çok kalın olmasın

* Pişen böreği tahta üzerinde kesin
* İsterseniz üzerine tereyağ sürün

* Börek çok lezzetli kolay yapılır.


* Böreği sıcak sıcak sahura yapın ve hemen servis yapın
* Evinize ramazanda bolca kuru yufka bulundurun her an börek yapın
* Kuru yufkalı börekler için Tık tık..
* Başka börekler için Buraya tıklayın.
*Afiyet Olsun...


KAÇANIN ANASI AĞLAMAZ 

1 yorum:

Fabiana Del Nero dedi ki...

That looks absolutely great!!!