6 Temmuz 2014 Pazar
NEFİS ENGİNARLI YEŞİL PİLAV (Ege bölgesi)
Malzemeler:
* 1 kase sıcak suda ıslatılmış pilavlık pirinç
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağ
İç Malzemesi:
* 2 tane küp küp doğranmış enginar
* 1 tane küçük doğranmış kırmızı yağ biberi
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 1/2 demet ince kıyılmış taze nane
* 2 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* Tuz, karabiber
Yapılışı:
* Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dk. bekletin
* Pirinci süzün
* Bütün yeşillikleri, kırmızı biberi ve enginarı doğrayın
* Pilav yapılacak tencereye yağı koyun ve kızdırın
* Yağ miktarı çeşidi size kalmıştır.
* Tuz ve baharat size kalmıştır.
* Kızan yağa enginarları ve doğranmış malzemeleri koyun
* 10 dk. kızgın yağda kavurun
* Kırmızı biberleri ilave edin kavurun
* Kavurma işlemi bitince pirinci atın ve onuda kavurun
* Pirinçler saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin
* 1 kase pirince 1,5 kase su veya et suyu dökün
* Tuz ve baharat ilave edin
* Pilavı önce harlı ateşte sonra kaynayınca kısık ateşte pişirin
* Pilav göz göz olunca altını kapatın
* Pilavın dinlenmesi için üzerine kağıt havlu koyun kapağını kapatın
* 30 dk. dinlendirin hemen servis yapın
* Afiyet Olsun..
* Pilav göz göz olunca altını kapatın
* Pilavın dinlenmesi için üzerine kağıt havlu koyun kapağını kapatın
* 30 dk. dinlendirin hemen servis yapın
* Afiyet Olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
çok hoş gözüküyor. çok teşekkürler..
Yorum Gönder