6 Temmuz 2014 Pazar

DEĞİŞİK BİR BRÜKSEL SALATASININ YAPILIŞI VE TARİFİ


Malzemeler:
* 1 paket veya 300 gr yıkanmış ayıklanmış ve 5 dakika haşlanmış brüksel lahanası
* 1 tane piyaz doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağ
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1 avuç iri ceviz
* 1 kahve fincanı susam
* Tuz, 

Süslemek İçin:
* 1 avuç kıyılmış dereotu

 Yapılışı:
* Yağsız tavada önce dolmalık fıstıkları kavurun
* Dolmalık fıstıkları bir tabağa alın soğusun
* Tavaya yağı koyun kızdırın
* Kızgın yağın içine soğanları koyun ve iyice kavurun


* Kavrulan soğanlara dolmalık fıstıkları ilave edin
* 5 dk. daha kavurun

* Cevizleri ilave edin kavurmaya devam edin

* Üzerine bol susam atın
* İsteyen susamı dolmalık fıstık gibi kavurup ilave edebilirsiniz
* Haşlanmış lahanaları ilave edin
* Lahanalarla 5 dk. daha kavurun

* Kızarmaya devam eden malzemeye tuz ve baharat ilave edin
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.

* Tavanın altını kapatın
* Salataya bolca dereotu ilave edin
* Servis yapın
* Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok: