Malzemeler:
* 2 yumurta
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 çay bardağı yoğurt
* 2 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Aldığı kadar un
Şerbeti:
* 4,5 su bardağı toz şeker
* 4,5 su bardağı su
Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
Hamuru oklava kalınlığında rulolar haline getirdikten sonra bir parmak kalınlığında keserek azıcık üzerine basıp, yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında çok kızartmadan pişir. Ben bu kez resimdeki gibi yaptım.
Diğer tarafta şekeri ve suyu iyice karıştırın fırından çıkan tatlıların üzerine hemen dökün.
Fırını kapatıp tatlıları fırında 5 dk. kadar bırakın ve şerbetini çekmesini sağlayın.
* Bu tatlı hem kolay hem de çok lezzetli oluyor.
* Malzemeler az olduğundan ucuza çıkıyor
* Çok bereketli bir tatlıdır.
* Ben yarım ölçü yaptım.
* Çok kızartmadan fırından çıkarın.
* Şerbet kaynatılmadan sıcak tatlılar üzerine dökülecek.
* 2 paket kabartma tozu konulması en önemli püf noktasıdır.
* Tatlıların çok büyük olmaması için hamurun oklava kalınlığında olmasına dikkat edin ve elinizle azıcık bastırın.
* Bu tatlının bir adı da lömbedek tatlısı sanırım Bulgaristan mutfağından geliyor.
* Üzerine Hindistan cevizi ilave edebilirsiniz.
* Afiyet olsun..
ÜŞENENİN NE OĞLU NE DE KIZI.., OLUR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder