19 Temmuz 2014 Cumartesi
EKMEK İSRAFINA SON ÇOCUKLUĞUMUZUN YEMEĞİ PAPARA
Malzemeler:
* İstediğiniz kadar bayat ekmek
* 250 gr yağlı kıyma
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 2-3 tane ince kıyılmış yeşil biber
* Tuz, baharat
Yoğurt sosu:
* 1 kase yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
Islatmak İçin:
* 2-3 su bardağı et veya tavuk suyu
Üzeri için:
* 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
Yapılışı:
* Bayat ekmekleri küçük küçük doğrayın
* Ben bayat pideleri kullandım
* Bayat ekmekleri israf etmemek için bu tür yemekleri şiddetle tavsiye ediyorum.
* Fırında 180 derecede 30 dk.kadar kızartın
* Üzerine sıcak et suyu veya salçalı su dökün
* Ekmekleri biraz ıslatın tamamen sulu olmasın
Kıymalı Malzemenin Yapılışı:
* Kıymayı ve soğanı yağ içinde iyice kavurun
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* İçine biberleri atın 5 dk. daha kavurun
* Domatesleri ilave edin
* Tuz ve baharatları koyun
* Maydanozları ilave edin
* Islatılan ekmeklerin üzerine tercihe göre sarımsaklı yoğurt dökün
* Rahmetli annem dökmezdi
* Islanan ekmeklere kıymalı harcı dökün
* Sıcak sıcak servis yapın
* İsteyen ekmekleri ıslatmaz kıymalı harcı sulu yaparak ekmeklere dökebilir.
* Ben sulu bir harç yaptım.
* Afiyet Olsun...
ABA ZAMANI ABA, YABA ZAMANI YABA ALAN YANILMAZ.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Bayat ekmekleri değerlendirmek için süper,lezzetli bir fikir..ellerinize sağlık..
Yorum Gönder