16 Kasım 2013 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI KOLAY PATLICAN YEMEĞİ


Malzemeler:
* 2-3 tane yıkanmış soyulmuş küçük küçük doğranmış kemer patlıcan
* 2 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 10-15 diş sarımsak
* 2 tane küçük küçük doğranmış domates
* 2 tane iri doğranmış yeşil biber
* 1 tane iri doğranmış kırmızı biber
* Tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker veya bir tane kesme şeker
* 3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Patlıcanları Islamak İçin:
* Büyük bir kap
* Bol su
* Bol tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı: Doğradığınız patlıcanların acı suyunun çıkması için geniş kabın içine bol tuz ve bir tatlı kaşığı şeker atın patlıcanları içine basın 1 saat kadar suyun içinde kalsın, acı suyu çıkan patlıcanları süzün ve iyice yıkayın yemek yapacağınız tencereye bütün malzemeyi karıştırarak koyun, üzerine şekeri,tuzu ve yağını koyun tencerenin kapağını kapatın önce harlı bir ateş verin sonra altını iyice kısın 1 saat kadar kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Yemek çok lezzetli, hafif ve sağlıklıdır.
* Patlıcanların acısını çıkartmayı ihmal etmeyin.
* Yağ ve tuz miktarı size kalmıştır.
* Piştikten sonra bir gece buzdolabında beklerse daha lezzetli olur.
* İsteyen yemeğin içine şeker koymayabilir.
* Ben bu yemeği patlıcan dolması yapınca içinden çıkanlarla yapıyorum.
* Vejeteryanlara ve diyet yapanlara tavsiye edilir.







AK KOYUNUN, KARA KUZUSU DA OLUR.






2 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Görüntü harika çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Renkler süper,ellerinize sağlık...