25 Kasım 2013 Pazartesi

HEM KOLAY HEM DİYET HEM NEFİS ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ


Malzemeler:
* 3 tane bir parmak genişliğinde yuvarlak doğranmış tuzlu suda bekletilmiş kemer patlıcan
* 1 çay bardağı yıkanmış ıslatılmış pirinç
* 1 çay bardağı haşlanmış nohut
* 2-3 tane halka halka doğranmış dolmalık biber
* 2 tane halka halka doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş ince kıyılmış sarımsak
* 2-3 tane halka halka doğranmış domates
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tane kesme şeker
* Tuz

Üzeri İçin:
* İnce kıyılmış maydanoz.

Yapılışı: Geniş bir tencerenin tabanına yuvarlak kesilmiş domatesleri, patlıcanları dizin üzerine sıra ile soğanları, pirinci,nohudu  sarımsakları yayın, malzemenin kaldıysa aynı işlemi tekrar yapın üzerine en üste tekrar domatesleri dizin, tuzu yağı ve şekeri koyun 1 çay bardağı su koyun kapağını kapatın yavaş ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra büyük bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..

NOT:
* Çiğden yapılan ve görsel olarak çok güzel bir patlıcan yemeğidir.
* Diyet yapanlara tavsiye edilir.
* İsteyen pirinç yerine bulgur koyabilir.
* Pirinci ılık suda bekletirseniz daha kolay pişer
* Patlıcanların acısı çıksın diye tuzlu suda 1 saat bekletin iyice süzün ve sıkın.
* İsteyen içine kırmızı dolmalık biber kullanabilir.
* Nohutlar önceden haşlanmış olmalıdır.
* Sebzeler iki üç kat dizilebilir.
* İsteyen tek kat yapabilir.
* Tuz ve yağ miktarı size kalmıştır.
* 1 kesme şeker yerine yarım tatlı kaşığı şeker koyabilirsiniz.
* Ben yemek piştikten sonra küçük halka kalıplara koyarak servis yaptım.
* Üzerini isteyen başka yeşillikle süsleyebilir.
* En üst tabaka ve en üst tabaka domates olursa tencereyi ters çevirerek servis yapabilirsiniz.
* Az suda çok yavaş pişmelidir.



AHMAĞA YÜZ, ABDALA SÖZ VERMEYE GELMEZ.

1 yorum:

Arnavut Cigeri dedi ki...

Favorilerime ekledim bu tarifinizi. Cok hafif ve lezzetli oldugu belli, paylasim icin tesekkurler.

Sevgiler,

Asuman